CODA en stadsdichter Hanz Mirck organiseren dichtwedstrijd rondom thema van de Poëzieweek 2017

Maandag 12 december 2016

Door Redactie

Jeroen Taalman

Rondom de Nationale Poëzieweek 2017 heeft CODA in samenwerking met de huidige stadsdichter Hanz Mirck een dichtwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen, jong en oud, kan meedoen. Het thema van deze wedstrijd is ‘Humor – alles is poëzie!’ dat ook het thema van de Poëzieweek is. Pak de pen, schrijf een gedicht met of over humor en wie weet win je met jouw inzending de bovenstaande foto van stadsfotograaf Jeroen Taalman. De Poëzieweek heeft plaats van 26 januari tot en met 1 februari 2017 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag. Als datum voor dit openingsfeestje is voor deze editie gekozen voor woensdag 25 januari tussen 19.30 en 21.30 uur. Meer over de invulling van deze avond waarin ook het stadsdichterschap wordt overgedragen, volgt binnenkort.

Dichtwedstrijd voor jong en oud
Schrijf een gedicht over of met humor dat past bij het thema ‘Humor – alles is poëzie!’ en doe mee met de CODA dichtwedstrijd. Stadsfotograaf Jeroen Taalman maakte bijgevoegde foto en deze kan natuurlijk ook heel goed ter inspiratie gebruikt worden.

Meedoen kan tot en met 31 december: mail jouw inzending vóór die datum naar dichtwedstrijd@coda-apeldoorn.nl ter attentie van Hanz Mirck onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer door te geven.

Online vragenuurtje met Hanz Mirck
Advies of tips nodig van stadsdichter Hanz Mirck? Stuur dan voor 23 december een mail naar dichtwedstrijd@coda-apeldoorn.nl en geef je op voor het online vragenuurtje. Hanz beantwoordt op 27 december dan graag alle vragen.

Voordragen – wie durft?
Schrijvers van een aantal gedichten krijgen de gelegenheid hun gedicht voor te dragen tijdens Gedichtendag op woensdag 25 januari 2017 in CODA Auditorium. Durf jij jouw gedicht voor te dragen, vermeld dit dan bij de inzending en dan hoor je of je hiervoor geselecteerd bent. Je verkeert die avond overigens in goed gezelschap van onder andere (voormalig) stadsdichters Hanz Mirck, Willem Bierman en Ria Borkent én de nieuwe stadsdichter Aad van der Waal.

Meer over deze bijzondere editie van Gedichtendag is binnenkort te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag of via de Facebook-pagina van CODA Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!