CODA Taalhuis zoekt vrijwilligers

Zondag 23 december 2018

Door Redactie

CODA

CODA Taalhuis helpt iedereen die (beter) Nederlands wil leren bij alle basisvaardigheden – van spreken, lezen, schrijven en rekenen tot leren werken met de computer, tablet of smartphone. Ben je een aantal uur per week inzetbaar, wil je graag anderen helpen en vind je het leuk om hen wegwijs te maken op internet bijvoorbeeld of om samen met hen Nederlands te oefenen, meld je dan aan als vrijwilliger! Na een korte training word je ingezet als Digi- of Taalvrijwilliger.

Digi-vrijwilligers

CODA Taalhuis organiseert digi-inloopspreekuren en basis computerlessen waar iedereen met vragen over het gebruik van haar (of zijn) computer, laptop, tablet of smartphone terecht kan. Dit doen we zowel in CODA Taalhuis als op locatie en hiervoor zijn we op zoek naar digi-vrijwilligers. Vind je het leuk om anderen wegwijs te maken op internet of om hen beter te leren werken op de computer, meld je dan aan. Na een korte training help je herintreders/nieuwkomers die bijvoorbeeld vragen hebben over het versturen van e-mail, het gebruik van hun pinpas bij online winkelen, zoeken op internet of wat allemaal mogelijk is met een smartphone.

Taalvrijwilligers

Wil je nieuwkomers helpen bij het beter verstaan en spreken van Nederlands, ga dan aan de slag als Taalvrijwilliger. Na een korte training bied je 1-op-1 taalhulp of ga je in kleine groepjes met spreekvaardigheid aan de slag. Naast het direct bieden van taalhulp, verwijs je mensen die beter Nederlands willen leren ook door naar taalaanbieders of andere organisaties.

En verder:

Als vrijwilliger kies je zelf hoeveel uren je ingepland wilt worden en wanneer. Al onze vrijwilligers krijgen vanuit CODA Taalhuis een training aangeboden. Wil je meer weten of heb je vragen, stuur dan een mail naar taalhuis@coda-apeldoorn.nl of kijk op www.coda-apeldoorn.nl/taalhuis.

Over CODA Taalhuis

Het CODA Taalhuis helpt iedereen die (beter) Nederlands wil leren bij alle basisvaardigheden – van spreken, lezen,  schrijven en rekenen tot leren werken met de computer, tablet of smartphone. Daarnaast zijn er bijeenkomsten voor leesgroepen en verzorgen we speciale rondleidingen door CODA Museum en CODA Bibliotheek.

Meer over CODA Taalhuis en ons aanbod is te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/taalhuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!