CODA viert kinderboekenweek met verschillende schrijvers

Dinsdag 26 september 2023

Door Redactie

Tijdens de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 4 tot en met 15 oktober. Biedt CODA Centrale Bibliotheek een programma voor jong en oud. Het thema dit jaar is ‘Bij mij thuis,’ en dit brengt de diversiteit van wat ’thuis’ betekent voor verschillende mensen onder de aandacht. Lees hieronder meer over de aankomende activiteiten en evenementen.

Festiviteiten in CODA

Ook dit jaar belooft de Kinderboekenweek in CODA weer een feest te worden, met activiteiten in CODA Centrale Bibliotheek, CODA Museum, en de vestigingen in dok Zuid en De Maten. Op 4 oktober begint de week met een MaakMiddag en de boeklancering van ‘Swoertje en het geheim van de smid’ in CODA Junior. Ook worden er diverse activiteiten aangeboden waar je gratis aan kan deelnemen in CODA dok Zuid en CODA De Maten. Op zaterdag 7 oktober kun je in CODA Auditorium genieten van de vertelvoorstelling ‘Spinder,’ gebaseerd op het gelijknamige boek dat de Gouden Griffel heeft gewonnen, geschreven door Simon van der Geest.

Het Kinderboekenweekfeest

Het hoogtepunt van de Kinderboekenweek vieren we op woensdag 11 oktober in CODA Museum. Tijdens dit feest vindt onder andere de uitreiking van het Apeldoorns Uiltje plaats. En kan je de kans krijgen om Iven Cudogham te ontmoeten. Bekend van het tv-programma ‘Een huis vol.’ Maar er is nog meer te beleven tussen 14.00 en 17.00 uur. Waaronder een speciale Maakmiddag, de talkshow ‘Doe je dat thuis ook?!’ en de gelegenheid om je eigen huis te ontwerpen en bij te dragen aan de kartonnen stad ‘Kartopia.’

Afsluiting 

De Kinderboekenweek eindigt op zondag 15 oktober. De week zal worden afgesloten met verschillende tekenworkshops. Gegeven door onder andere een echte striptekenaar en Yvonne Jagtenberg. Tijdens deze afsluiting in CODA Junior zal ook de expositie ‘Huis van Hopper’ van Yvonne Jagtenberg worden geopend. Als laatste worden op het einde van de middag de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de CODA tekenchallenge. Tot 1 oktober kun je nog meedoen aan deze challenge.

Meer informatie

Meer praktische informatie kan je vinden op de website van CODA.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!