Codeclub Apeldoorn zoekt begeleiders

Woensdag 30 juni 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Lijkt het je het leuk om samen met andere vrijwilligers de kinderen van de basisscholen in Apeldoorn te begeleiden bij het aanleren van de basisbeginselen van het coderen? Meld je dan aan voor deze leuke klus. 

Werkzaamheden

Vrijwilligers begeleiden de kinderen tijdens deze lessen, telkens in een serie van 5 lessen die gepland worden in een aantal aaneensluitende weken. Zij zorgen ervoor dat de laptops met de lesmodules klaar staan, zijn vraagbaak voor de kinderen en ruimen ook weer alles op. Naast de vrijwilligers, 2 of 3 per klas, is ook de leerkracht aanwezig.

Wat doen zij

Stichting Codeclub Apeldoorn heeft als doel om op alle basisscholen in Apeldoorn kinderen in groep 6 en 7 te begeleiden bij het leren coderen.

Door de basisbeginselen van het coderen te leren, ontwikkelen jongeren vaardigheden die later van pas komen. Gestimuleerd door de mogelijkheden van de IT, liggen er nog enorme ontwikkelingen in het vooruitzicht. Ontwikkelingen die er ook voor zorgen dat iedereen in meer of mindere mate met IT te maken krijgt. Het is dan handig om al op jonge leeftijd vaardigheden hiervoor te ontwikkelen. De Codeclub Apeldoorn maakt gebruik van speelse open source software, genaamd Scratch. Een 5-tal modules uit het Scratch programma worden in 5 lesblokken van 1 uur aangeboden binnen schooltijd. De leerling kan thuis doorgaan met de modules. Ze zijn op internet vrij verkrijgbaar.

Wat kun je verwachten?

Ervaring is niet vereist, je krijgt vooraf een training van een dagdeel. Het lesmateriaal is niet moeilijk. Belangrijk is dat de je voorafgaand aan de codeerlessen minimaal Scratch 1 zelf hebben doorlopen.

Meer informatie

Wil je eerst meer weten over de Codeclub Apeldoorn? Kijk dan op de website.
Aanmelden of wil je meer informatie over deze vacature? Mail naar: Ricard Bosman> info@codeclubapeldoorn.nl

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!