CollectieGelderland app kandidaat voor de Geschiedenis Online Prijs 2014

Donderdag 22 januari 2015

Door Redactie

De CollectieGelderland app is kandidaat voor de Geschiedenis Online Prijs 2014. Deze prijs bekroont iedere twee jaar de beste historische website of app met een juryprijs en een publieksprijs. CollectieGelderland is een product van de coöperatie Erfgoed Gelderland.

Op de website van CollectieGelderland staan in totaal meer dan 400.000 voorwerpen van musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en andere (erfgoed)organisaties uit Gelderland. Sinds vorig jaar heeft CollectieGelderland eveneens een app. Geïnteresseerden kunnen zoeken door voorwerpen op thema’s als kleur, seizoen of plaats. Met de app kunnen ze via allerlei verrassende invalshoeken naar de collecties van ruim 30 Gelderse musea kijken. Meer dan 110.000 voorwerpen zijn toegankelijk gemaakt voor smartphone, tablet en op multitouch tafels, die zich in tien musea verspreid over Gelderland bevinden. De app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

De jury van de Geschiedenis Online Prijs, deze editie voorgezeten door historicus Maarten van Rossem, nomineert iedere twee jaar tien geschiedenisapps en -sites, waaruit zij een winnaar kiest. De winnaar van de juryprijs ontvangt een bronzen beeldje, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten. Eind januari worden de tien genomineerden van de juryprijs bekendgemaakt. Daarnaast is er ook de Geschiedenis Online Publieksprijs: hiervoor kan het publiek via de website stemmen op zijn favoriete site of app. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldbedrag van € 1.250,-. De uitreiking vindt plaats op donderdag 12 februari 2015 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Stemmen voor de CollectieGelderland app kan tot en met 5 februari 2014 via deze link .

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!