Concert ‘de ereprijs’ 23 september in Warschau

Maandag 27 september 2010

Door Gerrit Steenbergen

In de vrijwel uitverkochte Lutoslavski zaal van de Poolse Radio heeft ‘de ereprijs’ gisteren haar concert gehouden. Het concert werd live uitgezonden door de Poolse Radio.

Een zestal stukken werden er ten gehore gebracht waarvan twee premières.  Voor de pauze een viertal stukken  en twee stukken na de pauze.  De componisten Christian Lolea en Jerzy Kornowicz waren bij hun premiere aanwezig en waren na afloop zeer tevreden. Beide stukken waren in opdracht van het festival Warschauer  Herfst geschreven voor ‘de ereprijs’.

Voor de pauze is de compositie  Nr 44 (Diary Pieces ) van Richard Ayres uitgevoerd een stuk dat al meerdere malen gespeeld is.

Het belangrijkste werk van de avond was het First Harmonium Concerto van Martijn Padding met als solist Dirk Luimes.  Aan het publiek dat nauwelijks bekend is met het harmonium was duidelijk te merken dat ze verbaasd toehoorden. Een modern muziekstuk met een vooroorlogs instrument.

Na afloop kwamen zowel de componisten als een groot aantal bezoekers naar de kleedkamers om nog met Wim Boerman en Dirk Luimes na te praten over het stuk. Voor ‘de ereprijs’ een zeer geslaagd concert met een zeer geïnteresseerd en deskundig publiek waar het prettig voor spelen is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!