Concert van het Nederlands Douane Orkest

Dinsdag 5 juli 2022

Door Redactie

De Stichting Koninklijk Apeldoorn i.s.m. de stichting Erfgoedplatform Apeldoorn organiseert op zaterdagmiddag 16 juli 2022 organiseert  een bijzonder concert van het Nederlands Douane
Orkest in het Oranjepark te Apeldoorn. Dit concert wordt door de Douane Muziekorganisatie in het kader van de relatie met de gemeente Apeldoorn gratis aangeboden aan de inwoners van Apeldoorn en is financieel mogelijk gemaakt met medewerking van de gemeente Apeldoorn en de Rabobank Apeldoorn.

Het Nederlands Douane Orkest

Het Nederlands Douane Orkest is een semiprofessioneel overheidsorkest en neemt met haar 87 medewerkers een bijzondere plaats in binnen het Ministerie van Financiën en de Douane in het bijzonder. Muzikale producten en diensten zijn o.a. concerten, taptoeshows, begeleiding artiesten en ceremoniële gebeurtenissen. De programmering van het orkest kent diverse muziekstijlen, van symfonische werken tot originele composities voor harmonieorkest, marsen en pop- en jazzmuziek. Het orkest staat voor deze gelegenheid onder leiding van gastdirigent Erik Rozendom en de solist is zanger Maik van de Groes; voorafgaand aan het concert zal vanaf 13.00 uur de bijbehorende sambaband een rondgang door het centrum maken.

Oranjepark

Het optreden vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur op het grasveld voor de muziekkoepel en zal geopend worden door wethouder de heer Peter Messerschmidt. Er is voldoende gelegenheid om rondom in het gras te kunnen zitten, waarvoor u echter wel zelf een stoeltje moet meenemen; tevens is er catering aanwezig en zijn er toiletten beschikbaar.

Kom lopen of met de fiets

Daar er in de omgeving zeer beperkt parkeergelegenheid aanwezig is, verzoeken wij u zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Voor meer gegevens zie de websites:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!