Concertterrein Drakenbootfestival vergroot door run op kaarten

Vrijdag 3 mei 2013

Door Redactie

Er is een ware run ontstaan op de kaarten voor Drakenboot in Concert op vrijdagavond 28 juni, waarvoor singer/songwriter Nielson en Golden Earring naar Apeldoorn komen. Nu al zijn bijna alle 2.500 beschikbare kaarten verkocht. Daarom wordt het concertterrein anders ingericht, zodat er meer bezoekers ontvangen kunnen worden. Vandaag zijn 1.000 extra kaarten in verkoop gekomen voor het concert.

Nog nooit eerder zijn twee maanden van te voren al zo veel kaarten voor Drakenboot in Concert verkocht. Eric-Jan Westen: “Meestal worden in juni de meeste kaarten voor het concert verkocht, maar dit jaar zagen we al meteen nadat de kaartverkoop van start ging, dat de belangstelling erg groot was. Nu zijn al bijna alle 2.500 tickets verkocht. Daarom hebben we gezocht naar een oplossing, om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om te komen genieten van dit mooie concert. Met wat aanpassingen in de opbouw van het concertterrein, hebben we meer ruimte kunnen creëren voor extra bezoekers. Zo plaatsen we dit jaar bijvoorbeeld de Grolsch Beugelbar niet. Erg jammer, maar die neemt gewoon te veel ruimte in beslag. Door de aanpassingen aan het terrein, zijn vandaag 1.000 extra kaarten voor Drakenboot in Concert in verkoop gegaan. Hopelijk is dat genoeg om in juni geen mensen te moeten teleurstellen!”
Drakenboot in Concert
Drakenboot in Concert wordt georganiseerd in samenwerking met Poppodium Gigant en biedt dé uitgelezen kans om in Apeldoorn te genieten van optredens van grote namen uit de nederlandse pop-wereld. Nielson is een Nederlandse singer-songwriter, bekend van de talentenjacht “Beste singer-songwriter van Nederland” en zijn grote hit “Beauty & Brains”. Golden Earring staat, ruim 50 jaar nadat de band werd opgericht, nog altijd aan de top van de Nederlandse muziekscene. De band weet moeiteloos het publiek aan zich te binden en blijft nog steeds volle zalen trekken. De band speelt ruim anderhalf uur lang hun oude en nieuwe hits. Wie kent ze niet: “Radar Love”, Twilight Zone”, Going to the run en “When a lady smiles”? Voorgaande jaren stonden onder andere op de bühne: Ilse DeLange, KANE, Caro Emerald, VanVelzen, DI-RECT en Alain Clark. In de sfeervolle entourage van de kanaaloevers, onder de ondergaande zon en met de gezellige, gemoedelijke sfeer die zo kenmerkend is voor het Drakenbootfestival. Een knallend en swingend concert voor jong en oud, uniek voor onze stad! De ticketprijs is in de voorverkoop € 24,50 (aan de deur € 29,50, zolang de voorraad strekt). Verkoopadressen: Poppodium Gigant, Facebook en via de website www.grolschdrakenbootfestival.nl
Nog maar 3 weken om in te schrijven voor drakenbootraces!
Voor de drakenbootraces op zaterdag 29 en zondag 30 juni zijn beide dagen op dit moment nog zo’n 15 deelnameplaatsen vrij. Wie met zijn team nog wil mee doen, heeft tot 1 juni tijd om in te schrijven maar vol is vol. Elk jaar doen circa 120 teams en 2.500 deelnemers mee aan deze spannende races. Op zaterdag strijden Apeldoornse Bedrijven tegen elkaar en op zondag komen buurten en verenigingen tegen elkaar uit in de 12 meter lange drakenboten, volgens een eeuwen oude Chinese traditie. Iedereen kan aan de race meedoen, ervaring is niet nodig. Vooral het gelijkmatig peddelen is -naast kracht- bepalend voor de snelheid waarmee de teams de finish bereiken. Drakenbootvaren is daarmee een echte teamsport: samenwerking is essentieel. Het parcours van de race is overzichtelijk kort, circa 250 meter, de beproeving van anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken… Een groot spektakel! Inschrijven kan via de website www.grolschdrakenbootfestival.nl en gebeurt op volgorde van binnenkomst.
Festival voor jong en oud
Naast de spannende drakenbootrace is er nog veel meer te beleven bij het Drakenbootfestival. Zo zijn er prachtige steltenacts, bijzonder straattheater, een braderie, dj’s en bands en er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Het Drakenbootfestival is een dagje uit voor de hele familie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!