Corona zorgt voor veranderingen aan dienstregeling bussen

Maandag 6 december 2021

Door Dione Lam

Archief | Eigen Foto

Slecht nieuws voor de mensen die met het openbaar vervoer gaan. Op een paar drukke trajecten op de Veluwe zouden vanaf 12 december meer bussen gaan rijden. Helaas kan dit niet doorgaan, omdat er te weinig chauffeurs beschikbaar zijn. Daarnaast worden er binnen Apeldoorn een aantal wijzigingen aan de dienstregeling gemaakt.

Corona 

Net zoals bij vele andere problemen, is hier het virus ook van toepassing. “Ook wij hebben door corona te maken met meer zieken en bijvoorbeeld chauffeurs die in quarantaine moeten”, vertelt een woordvoerder van RRReis. Door zo veel zieken, is het lastig om de planningen rond te krijgen. De vervoerder heeft sowieso te maken met een tekort aan chauffeurs door de krapte op de arbeidsmarkt. Maar wordt niet te bang, als je reist op de Veluwe zal je niet veel merken van de planningsproblemen.

“Er gaan namelijk niet minder bussen rijden dan nu. Er gaat alleen een streep door de extra bussen die gepland stonden”, legt de woordvoerder uit. Door corona zijn de bussen op het moment minder druk. Wanneer het wel druk gaat worden, staat er personeel vrij om in te grijpen. Dit gaat dan met name om de scholierenlijnen. De extra bussen zullen tot en met 28 februari in elk geval niet gaan rijden.

Wijziging dienstregeling

Overal in Nederland worden er aanpassingen gemaakt aan de dienstregeling, zo ook in Apeldoorn. Nachtritten van de comfortRRReis lijnen blijven voorlopig niet rijden. Dat komt deels ook omdat de horeca ’s nachts gesloten is, waardoor er te weinig reizigers gebruik maken van de bussen. Lijn 8, van Apeldoorn Station naar Zuidbroek, is een nieuwe buslijn. Ieder halfuur rijdt deze van het station, via winkelcentrum Anklaar naar Zuidbroek en terug. De aangepaste vakantiedienstregeling geldt tot 28 februari. Wil je alle nieuwe regelingen zien? Bekijk ze dan hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!