Coronazomer: Suzan Bons

Woensdag 12 augustus 2020

Door Amrutha Mol

Het is een gekke zomer. Waar de meeste Nederlanders, en dus ook Apeldoorners, vaak richting het warme zuiden of andere tropische oorden gaan, kiezen velen er dit jaar voor de zomervakantie anders te vieren. In onze zomerserie ‘Coronazomer’ zie je de komende weken flink wat Apeldoorners langskomen die ieder op een eigen manier de zomer doorkomen.

Van een aantal dagen in de Dominicaanse Republiek naar Texel. De corona gooide roet in het eten van Suzan Bons en haar man. Ze zouden in mei al naar het Caribisch gebied gaan om een strandvakantie te vieren, maar helaas ging dat niet door. Ze besloten naar Texel te gaan. “Daar heb je ook strand”, zegt Suzan.

Gaan jullie elk jaar naar het Caribisch gebied?

“Ja, we gaan elk jaar naar het Caribisch gebied en in mei 2020 zouden we ook gaan, maar dat is niet door gegaan door de coronasituatie. Mijn man heeft een zware baan, hij staat op de markt met kazen en ik werk in de thuiszorg. Dus we hebben wel echt vakantie nodig. We houden heel veel van het strand en zijn al op meerdere zonnige bestemmingen geweest, zoals Mexico en Jamaica. Maar met de hele situatie wil ik niet het land uit, dus gaan we naar Texel. Daar heb je ook strand.”

Met wie ga je naar Texel?

“Ik ga samen met mijn man naar Texel, hopelijk wordt het lekker weer. Dan kunnen we lekker aan het strand zitten met een wijntje of een biertje. We gaan lekker naar een Bed & Breakfast en hebben alle faciliteiten dichtbij, dus als de biertjes op het terras 8 euro kosten, kunnen we altijd nog naar de Jumbo op de hoek. We hebben voor Texel gekozen, omdat we houden van het strand. Maar we moeten de coronamaatregelen nog wel afwachten. Mochten deze te streng worden, dan laten we deze vakantie ook niet doorgaan. Maar voor nu hopen we nog op lekker weer.”

Waar zou je anders heen gaan?

“Als er geen corona was geweest, dan zouden we naar de Dominicaanse Republiek gaan. We zouden daar heen gaan voor een lekkere strandvakantie. Om te genieten in een resort en van andere luxe. Maar zodra de corona voorbij is en het weer kan en mag, wellicht met vaccinatie, dan zou ik meteen 3 weken naar de Dominicaanse Republiek vertrekken.”

Wanneer maakte je dit besluit?

“We hadden al vrij snel, 3 weken in de coronatijd, besloten dat het Caribisch gebied niet door kon gaan. Dus heb ik besloten dat ik meer kon gaan werken. We wilden eerst kijken hoe corona zich ontwikkelde.”

Waarom maakte je dit besluit?

“Om van huis weg te zijn. Thuis blijven is voor ons geen vakantie. Maar het is nog maar de vraag of deze vakantie ook doorgaat.”

Hoe heeft corona een rol gespeeld in je beslissingen?

“Ja, als corona er niet was geweest dan waren we dus naar de Dominicaanse Republiek gegaan.”

Hoe ga je deze zomer precies doorbrengen?

“Op Texel, vooral aan het strand en het daar gezellig maken. Wijn drinken, eten, koelboxje mee en er het beste van maken.”

Was het een lastige keuze?

“Het was geen lastige keuze om naar Texel te gaan. Corona is er nou eenmaal en daar moeten we mee dealen. Als corona voorbij is en de vliegtuigen vliegen weer, dan zouden we wel weg gaan naar het Caribische gebied. Maar nu gaan we dus het land niet uit.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Coronazomer

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!