Cortenbosch maakt indruk op inspectie

Woensdag 18 november 2015

Door Redactie

De Inspectie van het Onderwijs bezocht onlangs het Veluws College Cortenbosch  en was onder de indruk van het onderwijs op de school. Het Veluws College Cortenbosch ontving afgelopen week het rapport van de Inspectie. Hierin stond onder meer het volgende: ‘Leerlingen laten zien dat ze plezier hebben in het leren en zijn actief bij de lessen betrokken. Docenten bereiden hun lessen goed voor en geven een goede uitleg.’

Directeur Marthijn Manders is buitengewoon blij met de bevindingen van de Inspectie. ,,We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om ons onderwijs verder te verbeteren, ik kan rustig stellen dat we in een flow zitten met ons team. Dat merk je aan alles op onze school. Er is rust en orde tijdens de lessen, de resultaten van leerlingen gaan omhoog en de sfeer is veilig. Er is sprake van een goed leerklimaat. Dat de Inspectie die punten opmerkt, is natuurlijk geweldig. Ik beschouw dat als een compliment. Het bevestigt dat we de goede dingen doen.”

Manders is sinds het voorjaar 2015 directeur op het Veluws College Cortenbosch. ,,Ik merkte vrij snel dat er behoefte was aan stabiliteit, orde en structuur. We hebben bijvoorbeeld een eenduidige aanpak voor onze lessen geformuleerd. Alle docenten geven dus les op dezelfde manier. Dat werkt prettig voor docenten én leerlingen”, vertelt Manders. Ook heeft de school stappen gezet waardoor leerlingen op het juiste niveau onderwijs volgen. Manders: ,,In het verleden kwam het te vaak voor dat leerlingen net boven hun niveau werkten. “Dat resulteerde in afnemende motivatie, wat weer een negatief effect heeft op de cijfers.”

Alle scholen in Nederland worden regelmatig bezocht door de Inspectie. Die beoordeelt via schoolbezoeken, gesprekken en belangrijke documenten de kwaliteit van de lessen, de behaalde resultaten en de begeleiding van leerlingen. Als een school aan de voorwaarden voldoet, kent de Inspectie het basisarrangement toe. ,,Wij vallen onder dat predicaat. De Inspectie heeft plannen om scholen in de toekomst ook als ‘goed’ of ‘excellent’ te beoordelen. Of dat doorgaat, weten we nog niet, maar zonder die officiële titels gaat Cortenbosch ook voor excellent”, verzekert Manders.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!