Creatieve Workshop Speksteen met Barbara Pijnappel

Donderdag 25 augustus 2022

Door Redactie

Creatief met speksteen! Vijlen, polijsten, zagen, boren! Maak je eigen unieke beeldje bij deze workshop speksteen bewerken. Zaterdagmiddag 27 augustus aanstaande wordt een workshop speksteen met open inschrijving gehouden bij Barb’s Beeldentuin-Atelier. Ervaring is niet nodig om je eigen unieke beeldje te maken.

U kunt gebruik maken van het aanwezige professionele gereedschap om deze zachte steen om te vormen tot een beeldje. Er is keus uit diverse kleuren speksteen. Inspiratie en creativiteit ontstaan vaak als vanzelf tijdens de workshop. Voorbeelden worden getoond en hoe je met het gereedschap en afwerkingsmaterialen omgaat.

Figuratief of abstract. Een eigen idee uitwerken, mooie vormen in de steen maken of intuïtief werken. Bedenk dat het bij het maken van een beeldje gaat om het maken van vormen en structuren. De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom ideaal om in een middag een beeldje van te maken. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Er wordt aan tafels gewerkt, liefst buiten in de tuin als het weer het toe laat, maar anders binnen.

De workshop is incl. gebruik van professioneel gereedschap en afwerkmaterialen en duurt van 13.00-16.30 uur. Kosten: € 50,- p.p. inclusief btw.  Bij de workshop inbegrepen is koffie/thee en een koek.  Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Er werden al veel mensen enthousiast en gingen na afloop met hun eigen zelf gemaakte beeldje naar huis. Je krijgt bij het maken van je beeldje hulp van beeldhouwster Barbara Pijnappel.

Zij maakt al meer dan 35 jaar beelden, waarbij ze werkt met klei, was, brons en steen en heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij heeft een kleine beeldentuin-atelier-galerie aan de Fluitersweg 34 aan de rand van Apeldoorn-Noord en Wenum Wiesel, waar zij de laatste 17  jaar workshops speksteen bewerken + boetseren geeft. De beeldentuin is een beetje een ‘wilde’ tuin, die diertjes vriendelijk is ingericht, gespot zijn onder andere salamanders, wezel, woelmuis, diverse vogels en bijzondere vlinders. Er is een kleine vijver met kikkers.

Meer Info en aanmelden kunt u vinden op www.barbsgallery.com ,  er is geen pinautomaat aanwezig 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!