Creatieven gaan weer 8 uur overwerken

Vrijdag 19 maart 2010

Door Leo de Boer

Na het succes van het vorig jaar kon het niet uitblijven. Op 26 maart beleeft creatief Apeldoorn en omstreken de tweede editie van ‘8UO’. In de Gigant gaan zo’n 30 creatieven in acht uur tijd hun expertise inzetten om voor vijf goede doelen publiciteitscampagnes te bedenken, communicatieplannen te ontwikkelen of artwork te maken.

Landelijk event

8UO is een uniek landelijk event en is een initiatief van het creatieve netwerk Nieuwe Garde. Acht uur overwerken begon in 2004 alleen in Groningen, maar dit jaar wordt er al in tien steden tegelijkertijd overgewerkt. Acht Uur Overwerken 2010 vindt op 26 maart plaats in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en dus ook in Apeldoorn. Er wordt die avond landelijk dus door een paar honderd creatieven voor 50 goede doelen gewerkt.  Met twitter, liveblogs, video- en fotostreams kunnen de steden elkaar volgen.

Het event start in Apeldoorn om 17:00 uur met een gezamenlijke maaltijd. Vervolgens worden de creatieve groepen gebriefd door de goede doelen. De creatieven horen pas op de avond zelf met wie en voor welk doel ze gaan werken. Na middernacht worden de concepten aan de mensen van de goede doelen gepresenteerd.

Mes snijdt aan twee kanten

Goede doelen krijgen mooie gratis ontwerpen en goede ideeën; creatieven kunnen de creatieve producten toevoegen aan hun portfolio én leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Daarnaast doet iedereen waardevolle contacten en inspiratie op!

De vijf goede doelen in Apeldoorn

De Speelwerkgroep is een ideële stichting. Zonder winstoogmerk. Maar wel met een kinderoogmerk. Ze investeren het geld dat ze verdienen in kinderen die net wat extra’s nodig hebben. In Nederland en daarbuiten.

Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds streeft naar een toekomst met minder kanker. Ze financieren onderzoek naar het verband tussen voeding, leefstijl en kanker en geven voorlichting over kankerpreventie. Ze helpen mensen bij het maken van keuzes die het risico op kanker verlagen.

Praatpaal is een vrijwilligersorganisatie in Apeldoorn die kinderen en jongeren een luisterend oor biedt.  Praatpaal gaat ervan uit dat kinderen door hun eigen ouders opgevangen kunnen worden. Maar er zijn momenten dat ouders te veel in verwarring of rouw zijn, om het verdriet en de pijn van hun kind te zien of ze daarmee te helpen.

Food + feelgood is een platform voor mensen voor wie eten niet een simpel genoegen is. Denk daarbij aan iedereen die een dieet volgt voor zijn gezondheid. Zij komen de problematiek dagelijks tegen en moeten rekening houden met die beperking. Dit geldt voor alle leeftijden en klasse.

Stichting Verzorgd ondersteunt  gezinnen met een gehandicapt kind Hun uitgangspunt is dat alle gezinsleden zo gewoon mogelijk hun persoonlijk leven moeten kunnen leiden, ondanks de handicap van een van de gezinsleden; iedereen heeft recht op ambitie en geluk.

Het event wordt in Apeldoorn gesponsord door ruim twintig organisaties met eten, materialen, ruimte, etc voor de creatieven en de mesnen van de gode doelen.

Voor meer informatie en het live volgen van het event: www.achtuuroverwerken.nl Informatie voor Apeldoorn: 8UOApeldoorn. Op de avond zelf even langskomen in de Theaterzaal in de Gigant kan ook. Maar stilte graag. Er wordt gewerkt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!