Cultuur bij je buur – artiesten zoeken onderdak

Vrijdag 29 januari 2016

Door Redactie

Voor het derde jaar op rij hebben al 35, voornamelijk Apeldoornse, (amateur)artiesten en kunstenaars zich opgegeven om in het weekend van 16 en 17 april op te treden tijdens Cultuur bij je Buur. De volgende stap in dit project is de zoektocht naar locaties van gastvrije Apeldoorners, waar deze artiesten kunnen optreden. Bijvoorbeeld in eigen huis of tuin, in de winkel, galerie, kantine of verzorgingshuis. De maand februari staat in het teken van de werving van gastheren en -vrouwen. Alle artiesten, van singer-songwriter tot theatergezelschap, zijn te vinden op de website www.cultuurbijjebuur.nl.

Een artiest boeken

Via de website bieden artiesten zich aan om op 16 en/of 17 april gratis te komen spelen of exposeren. Geïnteresseerden kiezen zelf een artiest op de website en leggen contact. Een match wordt opgenomen in de agenda en, als dat voor 1 maart gebeurt, ook in de programmakrant.

Mari van Helvoort legt uit: ,,In het weekend van Cultuur bij je buur krijgt de gastheer of -vrouw een plaatsgenoot in huis die 3 keer 30 minuten optreedt. Daarnaast krijgt de gastheer of -vrouw aanloop van buurt- of stadgenoten die naar de artiest komen kijken en luisteren. De gastheer of -vrouw bepaalt het aantal bezoekers en krijgt promotiemateriaal, koffie, thee en verdere benodigdheden van de organisatie.”

Achtergrond

Cultuur bij je buur is een project van Spektakel, het Servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn (onderdeel van Markant) en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente, het Rabo Coöperatiefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds Sluyterman van Loo.

Het brengt (amateur)artiesten dichter bij het publiek en buurtbewoners dichter bij elkaar. Want de optredens bij Cultuur bij je buur zijn openbaar, gratis toegankelijk en ‘om de hoek’; ze bieden Apeldoorn de gelegenheid te laten zien hoe gastvrij de stad en de dorpen zijn. In 2015 hebben een kleine 50 artiesten zich ingeschreven en telden we zo’n 140 optredens in het weekend.

Contact

Meer info is te vinden op de website of direct via projectmedewerker Mari van Helvoort via (055) 5219355 of mari.van.helvoort@spektakelapeldoorn.nl.

 

Foto: optreden van Projectkoor Volver bij plan C, Omnizorg tijdens Cultuur bij je buur 2015. (op te vragen in hoge resolutie) (gemaakt door Mari van Helvoort)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!