Cultuur bij je Buur komt er weer aan

Dinsdag 17 januari 2017

Door Redactie

Peter Vroon

Cultuur bij je buur komt dit voorjaar voor het vierde jaar op rij terug. En wel in het weekend van 13 en 14 mei 2017. Een weekend Cultuur bij je buur staat gelijk aan twee middagen vol korte optredens en voorstellingen van vooral Apeldoornse (amateur)artiesten en kunstenaars, maar niet op de geijkte plaatsen. De inschrijving is van start gegaan via de website www.cultuurbijjebuur.nl.

Hoe werkt het
Via de website bieden artiesten en acts zich aan om in dat weekend gratis te komen spelen of exposeren. Inwoners van Apeldoorn bieden vervolgens een plek aan waar dat kan. Zij zijn gastheer of -vrouw in huiskamers, achtertuinen, galeries, wijkcentra en verzorgingshuizen. Overal, behalve op een regulier podium. In 2016 was er keuze uit meer dan 70 koren, vertellers, dansers, singer-songwriters, clowns, bands, theatermakers en beeldend kunstenaars. De optredens die hier uit voortkomen zijn openbaar, gratis toegankelijk en ‘om de hoek’. Ze bieden Apeldoorn de gelegenheid te laten zien hoe gastvrij  de stad en de dorpen zijn.

Jong
De laatste editie telde meer dan 300 korte optredens, maar het evenement is nog jong en groeit nog elk jaar. In aantallen deelnemers en bezoekers, maar ook in vormgeving en invulling. De woordvoerder meldt dat er dit jaar bijvoorbeeld extra aandacht wordt geschonken aan de werving van jongeren op scholen en in jongerencentra.

Contact
Cultuur bij je buur is een project van Spektakel, het Servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn (onderdeel van Markant) en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente, het Rabo Coöperatiefonds,  het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds Sluyterman van Loo.
Meer informatie is te vinden op de website of direct bij projectmedewerker Mari van Helvoort via (055) 5219355 of mari.van.helvoort@spektakelapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!