Help de bevolking van Oekraïne

DvdD (Dag van de……)

Woensdag 23 april 2014

Door Wilco Westrik

Dag van de dialoog

Wat is dat nou voor een titel voor een Blog zult u wel denken? De afkorting welke ik als titel voor mijn blog gebruik komt u vast en zeker niet bekend voor. Ik moet dan ook zeggen dat toen ik ‘m voor de eerste keer tegen kwam mij een beetje deed lijken op die van DWDD. (de wereld draait door) echter wordt hier in het geheel iets anders bedoeld. Gokje doen? Nou? Ik zal u uit de brand helpen. DvdD staat voor Dag van de Dialoog. We gaan namelijk in Apeldoorn naar elkaar luisteren. Luisteren is volgens de dikke van Dale

1: gesprek van twee personen

2: discussie, overleg

Tot mijn stomme verbazing blijkt dit al de 8e keer te zijn dat deze mogelijkheid wordt geboden. Nooit geweten dat deze mogelijkheid er al jarenlang was. Tweehonderdvijftig inwoners op de 156.000 welke Apeldoorn inmiddels telt die graag met elkaar in discussie en of overleg willen gaan dus.

In discussie gaan doe ik graag, luisteren daarentegen ook. Onderwerpen genoeg zou je denken om als Apeldoorner met elkaar over in gesprek te gaan. Ik noem er een paar maar hoor graag uw ideeën over wat u nou zou willen delen met de ander of hierover in discussie zou willen gaan. Ik doe alvast een voorzetje: Orpheus bestaat volgend jaar 50 jaar las ik onlangs op een voorbijkomende tweet. Op mijn vraag waar men zelf aan dacht om de Apeldoorners bij dit feestje te betrekken werd helaas niet geantwoord. Ik was al wat aan het dromen geslagen….

Volgens mij kun je door zaken te delen dichter bij je mogelijke doelen komen, dichter tot elkaar komen. Of men nou op mijn dromen zit te wachten durf ik eerlijkheidshalve niet te zeggen maar ik ben best bereid om ze te delen als dit een discussie en of goed gesprek of dialoog oplevert natuurlijk. Ik ben daarin niet de beroerdste. Onder leiding van een aantal hiervoor speciaal opgeleide gespreksleiders kunt u dus deelnemen binnenkort op de 14e juni. Aanmelden kan via de website.

Wellicht dat ik juist door deze gestructureerde wijze samen met andere mensen in contact ga komen en juist door hun standpunten meer inzichten krijg over o.a. Orpheus en hun a.s. feestje en hoe je hier de Apeldoorners juist meer zou kunnen bij betrekken. Immers Orpheus is toch van ons allemaal onderhand gezien de grote bedragen die hier jaarlijks bij worden gelegd? Of hoe je de dialoog tussen een zieke werknemer die hart heeft voor zijn zaak en vecht om te kunnen overleven op een passende en juiste manier verder kunt helpen binnen de mogelijkheden die er zijn. Ach het zijn maar zo wat onderwerpen die ook u als inwoner van Apeldoorn onder het voetlicht kunt brengen. Ik zou zeggen

Apeldoorners laat van u horen, luisteren naar elkaar kan in ieder geval geen kwaad toch?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?