DAMHSA CRAIC in Bluescafé

Donderdag 4 augustus 2022

Door Ben Eggermont

Met deze 3 formaties kun je komend weekend genieten van Blues en Folk in het Bluescafé van Jan Kerseboom.

Vrijdag 5 augustus KICK OFF BAND

KickOff weer in het BluesCafé.
De ervaren muzikanten van KickOff brengen dan een afwisselend repertoire van Blues, Rock en Pop ten gehore, met als doel iedereen en vooral Jan Kerseboom weer te laten voelen dat livemuziek gewoon weer kan! Mis dit niet, want voorlopig is dit de laatste keer! De mensen achter KickOff zijn goede bekenden van Jan en zijn BluesCafé!

Kick off bestaat uit:
Zang                : Jan Westera
Gitaar             : Hans van Baren
Drums             : Johan Maes
Keys                : Bart van Venetiën
Bas                  : Philip Westera
Kom een kijkje nemen als je ook weer eens even leuke liveband wil zien.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 6 augustus DAMHSA CRAIC

Damhsa Craic, de Apeldoornse band die sinds 2019 flink bezig is om de Ierse folk en Pub songs een groot podium te geven in Apeldoorn als daarbuiten. De band bestaat uit 1 dame en 4 mannen die allemaal hun sporen hebben verdiend in de muziek. Onze dame Sandy Wetzels is de grote aanjager in het ontstaan van Damhsa Craic.

Ze is de violiste van de band. Sandy heeft op veel grote podia ’s gestaan in zowel Nederland als daar buiten en weet als geen ander de viool te laten zingen in de Ierse muziek. Innes Gardenir is de zanger van de band. Innes die zijn roots in zowel Schotland als Ierland heeft liggen. Hij is opgegroeid met de Ierse folk en Pub songs. De passie en zijn accent gelijk te horen als hij zingt. Onze contrabassist is Hans de Louter voor velen bekend als de vioolbouwer van Apeldoorn maar ook een zeer ervaren contrabassist die vooral zijn sporen heeft verdient in de Klezmer, Oldtimeswing en zigeunermuziek. Nu is daar de Ierse muziek bijgekomen. Jan Willem Lammers bespeelt zowel de banjo als de gitaar en is een alleskunner. De snelheid die hij weet te brengen met zijn banjospel samen met de violiste is fantastisch om te horen en mee te maken. De laatste van het gezelschap is Gert de Graaf op de gitaar. Gert heeft zijn roots liggen in de ritme & blues muziek. Daarnaast speelt hij ook zigeuner en volksmuziek van over de hele wereld en jawel ook de smartlap hoort daarbij. Al met al een gemêleerd gezelschap die van elk optreden een leuk Iers feest weet te maken. Bekende krakers als Dirty old town, Rose tattoo , Wild rover en dergelijke komen zeker in het repertoire voorbij.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 7 augustus speelt ‘Bij Gelegenheid’

De ervaren muzikanten brengen dan een afwisselend repertoire van Blues, Rock en Pop ten gehore, met als doel plezier maken! De band bestaat 5 dagen en wordt waarschijnlijk na zondagmiddag opgeheven!  Dit eenmalige optreden mag je dus niet missen! De mensen achter ‘Bij Gelegenheid’ zijn goede bekenden van Jan en zijn BluesCafé!

Kom een kijkje nemen als je ook weer eens even een leuke liveband wil zien.
Aanvang 16.00 uur. Vrij toegang.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!