Dauwtrappen, wandelen en picknicken op Hemelvaartsdag

Woensdag 12 mei 2021

Door Tim Uilen

Unsplash | Juliane Liebermann

Activiteiten tijdens de feestdagen worden steeds belangrijker. Mensen snakken zeker in deze tijd naar een beetje social contact of gewoon lekker buiten zijn. Verschillende ondernemers hebben weer mooie activiteiten, acties of evenementen neergezet om van Hemelvaartsdag te genieten. De terrassen zijn ook weer open en dat zorgt voor een mooie manier om de horeca te steunen. Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt met leuke activiteiten voor je vrije dag.

Dauwtrappen

Het hoort natuurlijk wel een beetje bij Hemelvaartsdag. Zowel bij Hoenderloo, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en rond Apeldoorn kan je gaan dauwtrappen. Voor 15 euro kan je bij Brunch Hoenderloo verschillende fiets- of wandelroutes starten. Je krijg dan bij aankomst een kop koffie of thee, een tas gevuld met een ontbijtje en nog wat andere hapjes. Vanaf 6.00 uur kan je de routes starten. Hetzelfde geldt voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe, tussen 6.00 en 8.00 uur kan je namelijk gratis in het park fietsen en wandelen. Ook hier kan je een picknickpakket meekrijgen met daarin een uitgebreid ontbijt, per persoon kost het pakket 18,50 euro. Als laatste hebben SOAP en Harleman Tweewielers de handen ineengeslagen voor een fietstocht. Onderweg krijg je een aantal vragen waar je leuke prijzen mee kan winnen. Wanneer je de route begint maakt niet uit, de start en finish is wel bij SOAP aan de Vlijtseweg.

Fiets-, wandel- en speurtochten

Kasteel Cannenburch bij Vaassen heeft een fietsroute uitgezet. Bij de fietsroute zit een eetarrangement toegevoegd. Je fietst voor verschillende gerechten naar diverse horeca en stopt tussendoor bij het kasteel zelf. Voor 45,10 euro per persoon krijg je een ontvangst met koffie of thee en gebak, een uitgebreide lunch, een bezoek aan het kasteel, een hoofdgerecht en een afsluitend drankje. Ook biedt Kasteel Cannenburch een lentespeurtocht aan voor kinderen.

‘Lang geleden in Apeldoorn’ is een boek geschreven en geïllustreerd door Apeldoorners Nanda Roep en Hélène Jorna. Het boek neemt kinderen mee langs 10 belangrijke periodes in de geschiedenis van Apeldoorn. Bij het boekje is ook een fietskaart uitgebracht, met behulp van deze kaart kan je verschillende bijzondere plekken in Apeldoorn bezoeken. Het boekje kost 17,95 euro en de fietskaart kan je gratis downloaden.

Kinderparadijs Malkenschoten houdt een 3 kilometer lange speurtocht voor kinderen. Bij de start krijg je een picknickpakket om tijdens de tocht van de genieten. De tocht en het bijbehorende picknickpakket kosten 8,95 euro per kind. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan je meedoen aan de speurtocht.

Eten en drinken

Om toch lekker een hapje eten en een wandel te combineren heeft Ballen Harry een puzzeltocht gemaakt. Het team heeft 5 verschillende routes uitgezet om te lopen. De foodtruck is normaal gesproken alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend, maar ook op Hemelvaartsdag zal de truck open gaan. Aan het begin krijg je een aantal foto’s mee en onderweg moet je de foto’s proberen te herkennen. Bij een aankoop van ‘De Lekkerste Gehaktballen’ op het menu van Ballen Harry krijg je de puzzeltocht gratis, anders kost de tocht 5 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!