De aap

Maandag 28 juni 2010

Door Sjaan van der Gaauw

Sjaan van der Gaauw is helderziend en heldervoelend medium. zij deed o.a. mee aan het RTL 4 programma ‘Het Zesde Zintuig’. Onlangs vestigde zij zich in Apeldoorn en schrijft ook columns.

De aap.

Op iedere openbare avond, waarin ik contact maak met overledenen, is er wel een bijzondere ervaring die ik mooi vind en mij raakt.Deze gaat over een moeder die een gehandicapte zoon en haar man heeft verloren.
Voor de avond begint, leggen alle mensen een foto of naam op tafel. Die avond ligt er onder andere een pluche aapje. Zodra ik begin en de energie gaat stromen, zie ik eigenlijk niets meer. Mijn gevoel stuurt me.
Mijn hand wordt naar het aapje geduwd en een stemmetje in mijn hoofd zegt: “Ik wil zo graag met mijn moeder communiceren.” Ik word emotioneel en zie water. Ik krijg een wat oudere man door, die zijn vader blijkt te zijn. Verwarrend.
Ik vraag de moeder of zij een connectie heeft met water en vertel dat ik niet haar gehandicapte zoon maar een man doorkrijg. Ik zie haar teleurstelling, maar haar buurvrouw zegt: “Je woont aan het water.” Dan begint het bij mij te stromen. Het is haar man die haar vertelt dat het goed gaat met hem en dat hij nu samen met hun zoon aan de andere kant is. De moeder barst in tranen uit en vertelt dat ze dit zo graag wilde weten. Ze was bang dat haar zoon alleen zou zijn. Het gaf haar een enorme rust.

Dan stuurt haar zoon mijn vinger naar het mondje van de aap. Tegelijkertijd zie ik een vrolijk jongetje door de kamer springen en ik ga ook huppelen. Mijn vinger wordt steeds op de mond van het aapje geduwd. Wat bedoelt hij? De moeder vertelt dat als je met je vinger op de mond van het aapje duwt, deze gaat piepen. Haar zoon vond dat enorm leuk en huppelde schaterend door de kamer. Het leukst vond hij als je er zelf ook om lachte, ook nu. Vooral omdat hij zijn moeder blij kon maken met deze boodschap vanuit die andere wereld. Later sprak ik de moeder. Zij bedankte mij voor de bijzondere ervaring, helemaal toen ik eraan toe kon voegen dat wij aan de andere kant altijd heel zijn, haar zoon dus ook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!