Oscar’s beeld: De brouwerij

Vrijdag 20 januari 2023

Door OscarDeWit

Brouwerij

Uiteraard wil ik eerst iedereen een prachtig, gezond en liefdevol 2023 wensen. Laten we hopen op een beter, verdraagzamer en begripvoller 2023. Tijdens mijn zoektocht naar bijzondere locatie’s en ambachten kwam ik een brouwerij tegen gelegen aan de Vlijtseweg. Ik wist niet dat Apeldoorn een eigen brouwerij had en ging op onderzoek uit.

Veluwse Schavuyt

Op internet zocht ik naar informatie over de brouwerij en wilde weten hoe deze eruit zag en of deze paste in het project over de ambachten. De brouwerij is gelegen op het voormalige Zwitsal-terrein en gevestigd in een oud ketelhuis. Prachtig de Veluwe met het bekende Veluwse Schavuyt paste mooi in het project van de ambachten.

Apothekersbalie

Na contact te hebben gelegd met Dani Levy kon er een datum en tijd worden geprikt. Na een rondleiding begon ik in het proeflokaal. Wat meteen opvalt is de 110-jaar oude apothekersbalie die dienst doet als bar. In de ruimte stonden meer mooie items en kon je hier, als je wil, het ambacht van het brouwen van bier beleven en proeven.

De ketel

Na het fotograferen ben ik het ketelhuis in gegaan en daar de koperen ketels op de foto gezet.
Een prachtige authentieke ruimte waar wekelijks zo’n 4000 liter ambachtelijk speciaalbier Veluwse Schavuyt wordt gebrouwen

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!