De Dijk en Ronnie Flex & Deuxperience op Drakenbootconcert

Woensdag 30 januari 2019

Door Redactie

De eerste namen van de line-up voor ‘Drakenboot in Concert’ zijn bekend. Op vrijdag 21 juni opent het 15de Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn met een groot concert van 7 bands op 2 grote podia. Dit jaar is er niet maar 1 hoofd-act, bijna álle bands zijn hoofd-acts te noemen. De eerste bands die de organisatie zojuist bekend maakte zijn: De Dijk en Ronnie Flex & Deuxperience! De kaartverkoop start morgen, donderdag 31 januari, om 9.00 uur.

Line-up

De bands staan afwisselend op de open-air “Lexman Stage” en in een grote festivaltent. Vorig jaar was het concert helemaal uitverkocht en was het publiek laaiend enthousiast over de festivaltent. Daarom wordt de tent dit jaar wéér een maatje groter, zodat er meer mensen binnen in de tent kunnen staan. Vorig jaar stonden er wat kleinere bands in de festivaltent, maar dit jaar staan hier ook grote acts. Om 17.00 uur gaan de deuren van het festivalterrein open en staan de foodtrucks klaar met lekkere hapjes en maaltijden. Je kunt genieten van een tof programma tot 01.00 uur. Binnenkort kunnen we meer namen van de line-up onthullen.

De Dijk

“Mag het licht uit”, “Als ze er niet is”, “Bloedend hart” en “Ik kan het niet alleen”, zijn enkele van de vele hits van De Dijk. Genoemd naar de Amsterdamse Zeedijk en groot geworden in de jaren ’80. Nog steeds spelen ze in uitverkochte zalen. Veel bekende nummers, met een mix van soul, blues, rock en chanson, én hun spetterende live-concerten zijn de basis van hun succes.

Ronnie Flex & Deuxperience

Eén van de populairste artiesten van dit moment. Niet voor niets won hij vorige week de Popprijs 2018, bij Eurosonic Noorderslag. Dé prijs voor de band/artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Volgens de jury loopt hij voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat hij tekstueel op eenzame hoogte en hij durft zich kwetsbaar op te stellen. Met “Deuxperience”, zijn vaste 9-koppige band, heeft hij een gouden formule te pakken. Hip hop, dance hall en pop komen samen, waarbij eigenlijk niemand meer stil kán staan.

Kaartverkoop start donderdag 31 januari om 9.00 uur)

Donderdag 31 januari start om 9.00 uur de kaartverkoop. Vorig jaar was het concert helemaal uitverkocht, de organisatie adviseert daarom op tijd tickets te bestellen. Voor de eerste vroegboekers zijn er 500 “Lucky Bird” tickets voor € 27,50. Deze tickets zijn vaak in no-time uitverkocht. Vervolgens komen 1.500 “Early Bird” tickets beschikbaar voor € 29,50. De prijs van een Regular ticket is in de voorverkoop € 32,50. Voor meer informatie en tickets zie de website van het festival: www.drakenbootfestivalapeldoorn.nl.

Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Van een 1-daags feest met enkel een bedrijvenrace is het festival inmiddels uitgegroeid tot een 3-daags evenement dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!