De fijnste basisschool in Apeldoorn en omgeving vind je op 5 april

Vrijdag 31 maart 2023

Door Redactie

Op zoek naar een fijne basisschool voor je kind? Bezoek dan de Open Dag op woensdag 5 april aanstaande. Van 9.00 – 12.00 uur staan de deuren van (bijna) alle basisscholen in Apeldoorn en omgeving open. Kom sfeer proeven, doe indrukken op en stel vragen aan leerkrachten, leerlingen en schoolleiders. Aanmelden is niet nodig. Een bezoekje brengen wél!

Waar let je op bij het kiezen van een basisschool voor je kind? Vind je diversiteit belangrijk, een bepaald onderwijsconcept of de sfeer van het schoolgebouw? Je komt erachter tijdens de Open Dag op woensdag 5 april. Bezoek verschillende scholen, laat je rondleiden, stel je vragen en ontdek welke school het beste past bij jouw kind. 

Elke school is bijzonder

Het is goed te weten dat elke basisschool net weer even anders is. Zo kun je kiezen voor uiteenlopende lesmethoden en onderwijsconcepten. Van traditioneel tot Jenaplan en van Montessori tot Dalton. Daarnaast zijn er openbare, christelijke en katholieke scholen. Tijdens de Open Dag krijg je een goed beeld van wat elke school bijzonder maakt, zodat je straks de juiste keuze voor je kind kunt maken. 

Ook belangrijk

Wordt het een school in de buurt, een school met een bepaald onderwijsconcept of juist met een bepaalde levensbeschouwelijke identiteit? Je komt erachter tijdens de Open Dag. Let daarbij vooral ook op de schoolomvang en klassengroottes, leuke extra activiteiten en buitenschoolse programma’s en natuurlijk de communicatie met ouders en verzorgers. Want als ouder wil je je natuurlijk ook thuis voelen op de basisschool van je kind. 

www.basisscholenapeldoorn.nl

De Open Dag heeft als thema ‘neem een kijkje onder ons dak’ en is een initiatief van de drie Apeldoornse schoolbesturen Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep. Op www.basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle deelnemende basisscholen. Ook is daar meer informatie over het toelatingsbeleid te vinden. Kies een aantal scholen uit en start de zoektocht naar de ideale school voor jouw kind.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!