de Grift: bakken bij de bak

Dinsdag 25 mei 2010

Door Herma van Dorth

Gelukkig, op veel plaatsen in de stad zijn de plantenbakken er weer! Ik was even bang dat er voor dit ‘groen’ ook al geen geld meer was. Apeldoorn is en blijft de naam ‘groene stad’ eer aan doen.

Ze vrolijken de ‘oevers’ van die bak water aan de Hofstraat op. Het lijken deze keer wel nieuwe bakken – of is dit ‘wishful thinking’? Zijn ze inderdaad van beter en zwaarder materiaal gemaakt? Dat zou een slimme zet zijn. ‘Hooligan-proof’ is echt nodig! Behalve water, afval en soms honden of kinderen belanden ook de plantenbakken nogal eens in het water.

De gemiddelde Apeldoorner weet wel waar ik het over heb en wat de naam van dit watertje is. Jammer dat toeristen en dagjesmensen ter plekke weinig kans krijgen om meer te leren/lezen over de rijke historie van ‘onze’ Grift. Er is wel een plateau met uitleg bij de kruising met de Hoofdstraat, maar daarop zit/ligt altijd het nodige, waardoor ’t minder opvalt en moeilijk te lezen is.

Een mooi bordje-met-uitleg – een korte historie eigenlijk – zou een goed idee zijn. Bijvoorbeeld prominent bij de bushalte/hokjes. Hebben de mensen wat te lezen. Ze staan er toch maar te wachten. Misschien zomaar iets extra’s in het kader van die foto-posters van oud Apeldoorn die het centrum momenteel sieren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?