De Kamer van Jet nieuwe aanwinst Apeldoornse binnenstad

Woensdag 24 januari 2024

Door Kevin van Es

Een nieuwe aanwinst voor de binnenstad: woonwinkel ‘De Kamer van Jet’ heeft haar deuren in het centrum van Apeldoorn geopend. Vanuit het pand aan de Marktstraat helpen Erika en Johan Triet klanten met het creëren van hun droomhuis. Het duo sluit na 25 jaar hun goedlopende winkel in Zwijndrecht en vertrekt naar Gelderland. Waarom de keuze voor Apeldoorn en hoe zijn de eerste dagen verlopen?

Johan is een rasechte Papendrechter, Erika een geboren Rotterdammer. Het ondernemende koppel is al bijna 40 jaar bij elkaar; “binnenkort zijn we 34 jaar getrouwd,” vult Erika aan. Erika doet de verkoop in de winkel, de bestellingen en administratieve taken. Johan is druk met de klussen buiten de deur. De verhuizing heeft de rolverdeling wel iets veranderd. “In Zwijndrecht deden we de vloeren en verkochten we tapijt, laminaat, pvc. Hier was Johan dagelijks mee bezig,” vertelt Erika. In de showroom vind je onder andere retro-vintage en industriële meubelen en accessoires. Je kunt er ook terecht voor stoffering en kleine klusjes.

Droompand

Het stel ontving afgelopen september de sleutel van hun droompand aan de Marktstraat. De opening werd afgelopen zaterdag verricht door wethouder Anja Prins en zorgde meteen voor een goede binnenkomst, zo omschrijft Erika: “Dat was superleuk. Er zijn best wat vrienden en familie uit de randstad gekomen, heel leuk dat ze de moeite nemen om anderhalf uur heen en terug te reizen. Daarnaast hebben we ook al een aantal klanten mogen ontvangen en zelfs wat verkopen gedaan, een goed begin dus!”

De verhuizing vanuit de randstad naar Apeldoorn is best opmerkelijk. Waarom heeft het duo gekozen voor een avontuur in Gelderland? “We praten al jaren over een stap richting de Veluwe, vooral vanwege de rust. Toen ik dit pand voorbij zag komen was ik meteen verkocht. Het heeft een industriële uitstraling, dit sluit aan bij onze voorraad en aankleding.” De volgende stap is de zoektocht naar een woning, in Apeldoorn of een omliggend dorp. “Dat maakt mij niet zoveel uit; ik wil sowieso niet in het centrum wonen,” legt Erika uit.

Leegloop in de binnenstad

Helaas komen niet alle ondernemersdromen uit, zo is ook te zien in de Apeldoornse binnenstad die alsmaar kaler wordt. “Wij onderscheiden ons met de combinatie van oud en nieuw. We hebben vanwege de verkoopsnelheid bewust de zonnewering en het behang erbij gehouden. Daarnaast geven we binnenhuisadvies. We kunnen nog een slag maken in het laten zien dat we meer dan een winkel met oude spullen zijn. We moeten ervoor waken dat mensen denken dat we een tweedehandswinkel zijn”, vertelt Erika. 

De winkel in Zwijndrecht droeg de naam J-E Woonbeleving, wat staat voor Johan- Erika Woonbeleving. Ook ditmaal verwijst de bedrijfsnaam naar de eigenaren. “Jet staat voor Johan en Erika Triet, onze naam en achternaam,” vertelt Erika. 

Jarenlang begrip

Erika staat nu nog alleen in de winkel, binnenkort wordt ze weer vergezeld door haar man: “Als het leeghalen van de winkel in Zwijndrecht afgehandeld is komt hij hier fulltime werken.” Het pand in Zwijndrecht is inmiddels verkocht en wordt op 5 februari opgeleverd. De woonwinkel in Zwijndrecht was 25 jaar lang een begrip in het dorp, toch maakte het tweetal de keuze om richting ‘de hoofdstad van de Veluwe’ te bewegen. 

Sinds twee jaar wordt het ondernemersduo versterkt door een nieuwe aanwinst, Fleur. “Haar moeder kwam vroeger met de toen 10-jarige Fleur over de vloer bij ons toenmalige pand in Hendrik-Ido-Ambacht. Voor haar opleiding moest ze een snuffelstage doen, dit wilde ze bij ons doen. Ze doet onze social media, wat met haar 19 jaar haar veel beter ligt dan wij.”

Neem voor meer informatie een kijkje op de site van De Kamer van Jet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!