De Kap is op zoek naar een gezinsondersteuner

Maandag 7 augustus 2023

Door Redactie

Een beetje hulp van een buurtgenoot kan al het verschil maken in het leven van ouders met een zorgintensief kind. Door als vrijwilliger gezinsondersteuning iets leuks te doen met het kind, krijgen de ouders de ruimte om zelf iets te ondernemen of om even tijd voor zichzelf te nemen. Zo’n broodnodige adempauze zorgt ervoor dat er meer rust en ontspanning is thuis en dat de ouders hun zorgtaken beter volhouden.

Gezinnen waarin een kind extra zorg en aandacht nodig heeft staan vaak voor enorme uitdagingen. Ouders besteden veel tijd en energie aan de liefdevolle zorg voor hun zoon of dochter, waardoor er weinig ruimte overblijft voor andere aspecten van het leven. Dit kan leiden tot overbelasting, stress
en vermoeidheid. Het is een situatie waarin de hulp van een gezinsondersteuner van onschatbare waarde kan zijn.

Activiteiten

Een gezinsondersteuner kan bijvoorbeeld een moeder ontlasten door met haar kinderen die speciale aandacht nodig hebben naar de speeltuin te gaan of een spelletje te spelen. Of past op een meisje met het down syndroom, zodat haar ouders even wat anders kunnen gaan doen. Of geeft een vader wat lucht door één middag per week activiteiten te doen met zijn zoontje met autisme.

Ben jij iemand die goed overweg kan met kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben, wil jij een positieve impact hebben op het leven van zorgintensieve gezinnen in onze wijk en heb je een paar uurtjes per week tijd? Dan is de functie van gezinsondersteuner bij stichting de Kap misschien wel iets voor jou.

Voor deze vrijwilligersfunctie hoeft je geen professional te zijn. Wel moet je affiniteit hebben met kinderen die zorg nodig hebben en hun ouders. Uiteraard wordt er altijd in goed overleg gekeken welke hulpvraag het beste bij jou past, zodat jij je talenten optimaal kunt benutten om anderen te helpen.

Informatie

Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Laura Vrijsen van de Kap: 06 345 529 50 of mail naar l.vrijsen@dekap.nl .


——-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!