De Kap organiseert bijeenkomsten voor mantelzorgers

Vrijdag 17 november 2017

Door de Kap

de Kap

Het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg van de Kap organiseert verschillende bijeenkomsten voor mantelzorgers.
Mantelzorgers zorgen langdurig (en onbetaald) voor iemand die hulpbehoevend, gehandicapt of (chronisch) ziek is en met wie zij een persoonlijke relatie hebben. Zij zorgen bijvoorbeeld voor hun partner, kind, ouder of vriend(in). De zorg kan heel divers zijn.

Mantelzorg kan soms zwaar zijn, maar mantelzorgers staan er niet alleen voor. De Kap ondersteunt hen op allerlei manieren, bijvoorbeeld door:
* het geven van informatie en advies,
* organiseren van ontspannings activiteiten
* lotgenotencontact
* themabijeenkomsten en cursussen

Informatiebijeenkomst

Voor iedereen die benieuwd is wat de Kap kan betekenen voor de mantelzorger, is er de informatiebijeenkomst op donderdagavond 23 november van 19.30-21.30 uur.
Tijdens de bijeenkomst krijgt u uitleg over de diensten en ondersteuningsmogelijkheden van de Kap. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen naar aanleiding van uw eigen situatie. Andersom is de Kap benieuwd naar wat u zou kunnen helpen

Op weg naar vitaliteit

Ook mantelzorgers willen hun leven gewoon leven. Een zorgsituatie zet die wens soms onder druk. Juist daarom is het belangrijk om zo nu en dan wat afstand te nemen van zorgtaken en stil te staan bij wat helpt om vitaliteit te ervaren.
Mantelzorgers kunnen dit ontdekken tijdens de ‘proefbijeenkomst’ op dinsdagmiddag 21 november van 13.30-15.30 uur. In januari 2018 start de cursus van zes bijeenkomsten.

Midden in het leven

Speciaal voor werkende mantelzorgers organiseert de Kap op dinsdagavond 12 december van 19.30-21.30 uur de bijeenkomst Midden in het leven. Hoe combineer je zorgtaken met een betaalde baan, een gezinsleven, vrije tijd, enzovoort? Hoe houd je alle ballen in de lucht?
Onderwerpen die aan de orde komen zijn: indeling van tijd in een week, welke energie het kost of oplevert, waarbij ben je betrokken in het leven en waar kun je invloed op hebben, hoe zet je je eigen energie meer bewust in.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van de Kap: Regentesselaan 2-B, Apeldoorn
Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Karin Fennes k.fennes@dekap.nl of 06 408 131 60
Bezoek ook de website van de Kap: www.dekap.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!