De kippendrift van actualiteitsvragen

Woensdag 16 maart 2016

Door StrangeArt

 

Uw politieke blogger leest de raadsstukken en wil wat kwijt

Een raadsvergadering kan vooraf worden gegaan door actualiteitsvragen. Het moeten prangende kwesties zijn die niet kunnen wachten, direct een oplossing behoeven en een groot maatschappelijk belang hebben.

Vragen die voor beantwoording meer studie en tijd vragen doe je af met een schriftelijke vraag. College en ambtenaren hebben de tijd (6 weken) om zich in de vraag te verdiepen en de consequenties van de vraag te analyseren. Het valt mij de laatste op dat er steeds meer actualiteitsvragen worden gesteld die echt niet een prompte beantwoording behoeven. Wat zit daar achter, vraag ik mij dan af. Profileringdrang, De Stentor of Apeldoorn Direct halen. Of – nog erger – men ziet de echte problemen van de burger niet, heeft niets te zeggen en wil toch wat zeggen. Neem de vraag voor donderdag van D66: Moet er in Apeldoorn geen Montessori schoolvoor voortgezet onderwijs komen?

Het college moet deze vraag beantwoorden, en wat denkt u, is er de daaropvolgende vrijdag al Montessori school voor voortgezet onderwijs? Kippendrift, publiciteits-&*^(sorry, dat woord mag niet)

Over de foto: Om te huilen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!