De man in het park

Vrijdag 10 augustus 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Het is inmiddels bij menig trouwe lezer niet onbekend dat ik dagelijks een korte wandeling maak door het park als ik op weg ben naar mijn werk. Weliswaar kort, veelal verplicht. Het is immers de kortste route.

Maar op een dag als vandaag, wanneer de zonnestralen weer hebben besloten volop te stralen en een heerlijke warmte te delen, sta je soms ook even stil. Stil staan om te genieten van de vakantierust rondom het park en de wetenschap dat de werkzaamheden aan de Deventerstraat het bemoeilijkt om naar het park te komen of om er vandaan te geraken.

In het park hangt een serene rust. Decennia oude bomen die al zoveel hebben gezien en meegemaakt, bloemen die mooi bloeien, een reiger die aan het vissen is, een vader die met zijn dochter de eendjes voert en de man op het bankje die met zijn sigaretje geniet van de ochtendgloren.

De rust van het kleine stukje natuur neem ik in mij op. Dit moment. In het moment. Zijn. Tot de perfectie van het moment compleet is: “Goedemorgen!”, zegt de man als hij mij aankijkt, knikt en zijn 2 vingers met sigartje groetend naar mij opsteekt. En daarvan genieten, is geluk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!