De Nacht van Apeldoorn is terug, hebben jullie er zin in?

Dinsdag 20 september 2022

Door Redactie

De Nacht van Apeldoorn, een typisch Apeldoorns evenement, is terug van weggeweest. Na drie jaar kan Apeldoorn weer genieten van een combinatie van sport, fashion, muziek en gezelligheid. En dit keer niet slechts een avond, maar het hele weekend lang!

Hoe het ooit begon

De Nacht van Apeldoorn heeft in de jaren 90 meerdere keren plaatsgevonden met de laatste editie in 1999. Zeventien jaar lang heeft Apeldoorn het evenement gemist tot het stadsfestival weer terugkeerde in 2016. Dit had alles te maken met de komst van de Giro d’Italia naar Apeldoorn. In 2017 is de organisatie begonnen met het organiseren van een eigen wielerronde door de binnenstad. Deze vindt plaats op vrijdag in de binnenstad.

Afgesloten wegen en geluidsoverlast

Dit enorme evenement brengt natuurlijk het een en ander met zich mee, maar de organisatie houdt genoeg rekening met zowel de bezoekers als de bewoners van de binnenstad. Door het wielerevenement zijn er meerdere wegen afgesloten op de vrijdag en zondag, maar wel met genoeg doorgang voor voetgangers. Het kan zijn dat je soms even moet doorlopen naar een punt waar je kunt oversteken. Dit is niet altijd handig, maar de keerzijde is dat je de deelnemende oud-profrenners van dichtbij in actie hebt gezien. De route komt langs het Leienplein, de Mariastraat, het Raadhuisplein, het Marktplein, de Deventerstraat, de Hoofdstraat, het Caterplein en de Nieuwstraat. Gedurende het hele weekend zal er muziek klinken door de straten van Apeldoorn. Bezoekers kunnen de hele dag dansen op verschillende horeca pleinen op de muziek van verschillende DJ’s. De muziek buiten zal overal uitgaan om 1:00 waarna het feestje binnen voortgezet zal worden.

Het (Nacht) programma

Gedurende het hele weekend zijn er diverse evenementen en is er muziek door de hele stad. De Nacht van Apeldoorn wordt afgetrapt om 16:00 met een Miss- en Mister Nacht van Apeldoorn verkiezing. De wieleractiviteiten en het podium programma op de horeca pleinen begint om 18:00. Verder vind je door de hele stad modeshows, dj’s, terrassen en dansplekken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!