De nachtfilm is het nieuwe uitgaan

Zondag 22 januari 2012

Door Randy Gasper

Het is voor Apeldoorn nog wat nieuw, maar het kan echt. Uitgaan in de bioscoop JT Apeldoorn. De bar en de lobby nodigt uit om lekker te chillen, zowel voor als na de film. Het gebeurt nog iets te weinig, maar misschien moeten mensen het even weten. Om het uitgaan in de bioscoop te stimuleren, vertoont de bios sinds kort ook nachtvoorstellingen. Het begon vorige week met de 3D film Darkest Hour. Dit afgelopen weekend was het de film Trespass.

Recensie Trespass

Trespass werd voor ons groepje filmliefhebbers een uitdaging. De vele recensies van de grote bladen en bekende internetsites sabelde de film genadeloos neer en dus werd de insteek vooraf: zien is geloven.

Omdat in ons Apeldoorn een mening telt, wilden wij die van onszelf ook wel profileren. Maar soms kan je het ook heel erg eens zijn. In Trespass wordt het stel Kyle (Nicolas Cage) en Sarah Miller (Nicole Kidman) in eigen huis gegijzeld om een aantal belangrijke diamanten. De waarde die deze diamanten hebben, voldoen om de schuld van de gijzelaars af te betalen. De film duurt een kleine 2 uur en in die 2 uur gaat het spel van kat en muis over en weer. Dit spel is echter verre van verrassend, erg voorspelbaar en je zit je af te vragen in welke film je dit allemaal al eerder hebt gezien.

Misschien is het ook echt een type film die alleen gemaakt kan worden door deze regisseur Joel Schumacher, die een dergelijk concept al eens probeerde met Phone Booth. Deze was echter kort, krachtig en daardoor zeer succesvol. Iets wat hij met Trespass verreweg niet haalt. De rol van gijzelaar Elias wordt trouwens wel fantastisch ingevuld door de verrassend goed acterende Ben Mendelsohn. Helaas is hij net iets te onbekend om samen met de andere meer gerenomeerde acteurs deze film naar een hoog niveau te tillen.

Om te zeggen dat je er niet heen moet, vinden we echter te ver gaan. Voor echte filmliefhebbers is deze film iets te makkelijk, te veel gevuld met de bekende thriller clichés. Als je echter gewoon naar een standaard Hollywood thriller wilt gaan voor het pure vermaak, dan mag je deze zeker in je agenda zetten. In combinatie met het eerder genoemde avondje uit idee, helpt deze film zeker om je avond tot een vermakelijke avond te promoveren.

Bioscoop: JT Apeldoorn
Beoordeling: 5.5/10

Bekijk hier de trailer

Nachtfilms komende weekend

Ook aanstaande weekend zal er weer een nachtfilm zijn. Niet één, maar zelfs 2! Bovengenoemde film Trespass zal wederom vertoond worden tegen middernacht. Daarbij komt de Nederlandse film Black Out met o.a. Katja en Birgit Schuurman, Kim van Kooten, Horace Cohen en rappers Kempi en Willie Wartal.

In deze spannende en humoristische thriller wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk op de dag voor zijn huwelijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft. Lukt het Jos om te voldoen aan het ultimatum en op tijd zijn voor zijn eigen huwelijk?

Zaterdag te zien in JT Apeldoorn vanaf een uur of half 12 ’s avonds!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Film Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!