De rekeningen moeten ook betaald worden

Maandag 21 juli 2014

Door Wilco Westrik

© foto

De vakantie periode is inmiddels begonnen in Apeldoorn. Tijd voor de Regio Midden om van de welverdiende vakantie te gaan genieten. Tijd voor ontspanning en rust. Het schooljaar zit er weer op, de klus is geklaard voor velen leerlingen, ouders en docenten. Meestal gaat dit gepaard met leuke afsluitende activiteiten in de vorm van ofwel een schoolreisje, een sportdag, een musical, gala of anderszins leuke activiteit. Niet alleen kosten deze activiteiten ouders het nodige aan extra’s maar zijn het ook de reguliere ouderbijdragen, schoolgelden, boekengeld die ouders in de huidige tijd van werkloosheid, één oudergezinnen kopzorgen bezorgen.

Kun je je voorstellen dat er nu al ouders zijn die opzien tegen het aankomende schooljaar van hun zoon of dochter omdat er naast de schoolgelden en extra’s er ook de nodige rekeningen betaald moeten worden zoals de maandelijkse huur en de steeds hoger oplopende ziektekostenverzekering. Dat kan niet goed gaan. Ik heb als docent op het VMBO meegemaakt dat er gelukkig ouders zijn die durven aan te geven dat deze kosten hen boven de pet begonnen te groeien.

Het lijkt mij een goede zaak om niet alleen de Stichting Leergeld te vermelden in de schoolgids ( wat ook al veel gebeurd ) maar ook alle ouders tijdens een klassikale kennismakingsgesprek erop te wijzen. Destijds heb ik ouders verwezen naar de Stichting Leergeld in deze regio.Een prima initiatief welke gelukkig door middel van giften, donaties en sponsoren kan blijven voortbestaan. Zij kunnen echter elke cent die wordt binnengebracht goed gebruiken en dus verwijs ik u graag naar deze stichting.

Ik wens iedereen een fijne vakantie toe!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!