De tunnel bij ’t Fort goed op weg naar voltooiing

Dinsdag 10 januari 2023

Door Redactie

Peter Vroon ging weer voor ons op pad om je op de hoogte te brengen van de voortgang van de tunnelbouw bij winkelcentrum ’t Fort.

De Laan van Osseveld is nu al meer dan een halfjaar afgesloten voor de werkzaamheden aan de tunnel. Elke maand geeft Peter een update. We schreven eerder over de werkzaamheden bij de spoorwegovergang, maar even kort samengevat zal het nog iets minder dan een jaar duren voordat de tunnel opgeleverd wordt. Dat zal dus in het voorjaar van 2023 zijn en dan gaat de Laan van Osseveld ook weer open. De tunnel komt op dit punt omdat verkeer hier anders 20 minuten per uur vast stond, daarnaast was veiligheid ook belangrijk. Het aantal rijstroken wordt verdubbeld, van 2 naar 4, en ook wordt er, net zoals bij de Zutphensestraat, een fietspad boven de tunnel gemaakt.

Hoe het gaat worden?

De beelden laten het steeds duidelijker zien, langzamerhand komt de voltooiing in zicht. ‘Eindelijk’  zal menig Apeldoorner verzuchten.

De projectleider van Hegeman, Martijn Oosting, zegt hierover het volgende: “Voor wat betreft de werkzaamheden: we zijn al weer een tijdje vooral bezig met de ‘standaard’ werkzaamheden met betrekking tot de diverse betonwerkzaamheden. Dat betekent dus veel vlechtwerk en storten. Dat gebeurt steeds in verschillende delen aan zowel de noord- en zuidzijde. Inmiddels zijn ook de contouren van de fietspaden goed zichtbaar geworden. Dat beton werk gaat ook nog wel even door. Inmiddels wordt ook het voorwerk gedaan om straks het cortenstaal te gaan plaatsen. Dat gaat vanaf volgende week gebeuren. Dat is dus de wandbekleding van de tunnel, die best wel bepalend is voor het uiteindelijke aanzicht. Wat mij betreft ook wel weer een mijlpaal, want het valt bij ons in de activiteitencategorie ‘afbouw’. 😊”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!