De Veluwe aan het woord!

Dinsdag 6 oktober 2009

Door Gerrit Steenbergen

Op 1 september is de schrijfwedstrijd Aan het woord!Veluwe van start gegaan.
Beginnende schrijvers uit de regio kunnen meedoen met een kort verhaal of drie gedichten. In de aanloop naar de deadline kunnen deelnemers in diverse Veluwse bibliotheken terecht voor tips en adviezen van een professionele schrijfdocent. In december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijk literair programma in Estrado te Harderwijk.

Schrijfwedstrijd
De wedstrijd staat open voor iedereen van de Veluwe voor iedereen die benieuwd is naar de de kwaliteit van zijn of haar proza of poëzie, voor iedereen met literaire ambitie. Beginnende schrijvers kunnen meedoen door een kort verhaal (1000-1500 woorden) of drie gedichten in te sturen. Deelnemers moeten dan wel eerst het wedstrijdreglement aanvragen – liefst via e-mail bij: sak@cultuurpuntuit.nl of eventueel telefonisch: 0341-428899 of 06-24134180 (di, do, vr). Uiterlijk maandag 9 november 2009 moeten de inzendingen in het bezit zijn van het Servicepunt Amateurkunst Noordwest-Veluwe (SAK).

Winnaars en prijzen
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en maakt op zaterdag 12 december zowel genomineerden als winnaar bekend tijdens een feestelijk, literaire avond rondom Gelderse schrijvers bij Cultuurpodium Estrado in Harderwijk. De winnaar van de juryprijs ontvangt een cheque ter waarde van € 250,-. De genomineerden lezen hun inzending voor en maken daarmee kans op de publieksprijs; een cheque ter waarde van € 100,-. Bovendien worden er nog boekenbonnen beschikbaar gesteld door diverse Veluwse boekhandels.

Persoonlijke coaching
Deelnemers die hun winkansen willen vergroten, kunnen de eerste versie van hun inzending voorleggen aan een professionele schrijfdocent. In een persoonlijk gesprek krijg je bruikbare tips en handige adviezen om je tekst te verbeteren. De coachinggesprekken zijn gratis en vinden plaats in diverse bibliotheken verspreid over de Veluwe. Wil je nog meer begeleiding bij het schrijfproces, dan kun je je opgeven voor de schrijfcursus van het Centrum voor de Kunsten ’t Klooster in Harderwijk.

Organisatie
Aan het woord!Veluwe wordt in opdracht van Cultuurpact Veluwe georganiseerd door het Servicepunt Amateurkunst NW-Veluwe (SAK), met medewerking van de bibliotheken NW-Veluwe, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel, CvK ’t Klooster en Novetheek. Aan het woord! is een initiatief van KCG, het Gelders Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur en vindt tegelijkertijd plaats in de Achterhoek, in Rivierenland en op de Veluwe. Aan het woord! is een vervolg op Write up!, de schrijfwedstrijd die vorig jaar plaatsvond in diverse regio’s en steden in Gelderland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!