De VIPbus op zoek naar Apeldoorners met een droom

Woensdag 13 maart 2013

Door Redactie

Audrey Sluiter


Heb jij een droom maar nog geen idee hoe je ‘m moet verwezenlijken? Haast je dan vanmiddag nog naar het Marktplein. Daar staat de landelijke VIPbus die voor het congres “Petje af voor de burger” op zoek is naar Apeldoorners met dromen. Dennis Nolte, initiatiefnemer van de VIPbus en zijn crew, kijken hoe ze jou verder kunnen helpen en wat je daarvoor nodig hebt. Soms is dat net een duwtje in de rug, de juiste contacten bij de gemeente of een andere organisatie of een podium om het onder aandacht te brengen.

De VIPbus is betrokken bij het congres van het Landelijke Contact Gemeentelijk Welzijnsbeleid (LCGW). Onder het thema “Petje af voor de burger!” verkennen zij nieuwe ontwikkelingen omtrent co- creëren. Co-creëren biedt veel kansen om sociaalkapitaal beter te benutten en tot nieuwe ongekende vormen van een duurzame sociaal leefgebied te komen. Met als meest baanbrekende voorbeeld uit IJsland, waarbij in co-creatie met de bevolking een nieuwe grondwet is gemaakt. En dichterbij zijn er ook interessante ontwikkelingen rondom nieuwe burgerbewegingen te vinden.

“Wij van de VIPbus willen laten zien wat er gebeurt als je dromen van mensen wakker maakt. Wij zijn een sprinkplank van droom naar realisatie en zien dat daar de echte verandering en beweging in de stad ontstaat.”

Vandaag staat de VIPbus nog op het Marktplein en iedereen met een droom is welkom!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!