De VoorleesExpress zoekt creatieve vrijwilligers

Woensdag 27 januari 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Met de VoorleesExpress kun jij een verschil maken voor een kind in je omgeving. Juist nu hebben ze vrijwilligers extra hard nodig. Ook op afstand kunnen ze kinderen en ouders heel goed ondersteunen. 

Ga aan de slag bij een gezin

Je leest kinderen in de leeftijd van 2-8 jaar voor, maar je kijkt ook op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd kunnen worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

Tijdinvestering

Als vrijwilliger heb je twintig contactmomenten met een gezin in de buurt. Je doet dit één, of meerdere keren per week, op vaste momenten. Je bezoekt het gezin thuis, of als dat in verband met de Corona-maatregelen niet mogelijk is, zien jullie elkaar online of op een plek waar je goed afstand kunt houden.

Word coördinator

Bij de VoorleesExpress is vaak ook coördinerend vrijwilligerswerk mogelijk. Daarbij begeleid je bijvoorbeeld vrijwilligers en gezinnen. Als coach wordt je ingezet om vrijwilligers en gezinnen te coachen in het proces: samen ervoor zorgen dat na twintig weken ouders zelf in staat zijn om kinderen meer te stimuleren in taal. Daarnaast kun je denken aan het ondersteunen bij de werving en selectie van vrijwilligers en gezinnen of het organiseren van (digitale) bijeenkomsten en trainingen.

Training en begeleiding

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress word je goed getraind en begeleid.

Aanmelden voor beiden functies kan via de VoorleesExpress locatiepagina: https://voorleesexpress.nl/locatie/apeldoorn, Mieke Hillebrand neemt contact met je op voor een introductiegesprek.

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!