De voortgang bij de spoortunnel in Osseveld in september

Maandag 12 september 2022

Door Redactie

Peter Vroon ging weer voor ons op pad om je op de hoogte te houden van de voortgang bij de tunnelbouw bij winkelcentrum ’t Fort.

De Laan van Osseveld is nu al meer dan een halfjaar afgesloten voor de werkzaamheden aan de tunnel. Elke maand geeft Peter een update. We schreven eerder over de werkzaamheden bij de spoorwegovergang, maar even kort samengevat zal het nog iets minder dan een jaar duren voordat de tunnel opgeleverd wordt. Dat zal dus in het voorjaar van 2023 zijn en dan gaat de Laan van Osseveld ook weer open. De tunnel komt op dit punt omdat verkeer hier anders 20 minuten per uur vast stond, daarnaast was veiligheid ook belangrijk. Het aantal rijstroken wordt verdubbeld, van 2 naar 4, en ook wordt er, net zoals bij de Zutphensestraat, een fietspad boven de tunnel gemaakt.

Op de vraag naar de voortgang zegt Martijn Oosting van bouwer Hegeman: “De afgelopen weken hebben we het spoordek klaar gemaakt. Dat wil zeggen dat we wanden en het dek gestort hebben. De tunnel heeft nu echt z’n vorm gekregen. Daarnaast is er afgelopen weekend een buitendienststelling geweest. In deze buitendienststelling hebben we werkzaamheden aan/bij het spoor uitgevoerd. Denk aan vervangen van de bovenportaal en het verwijderen van de laatste restanten van de overweg. Deze buitendienststelling is een voorbereiding op wat komen gaat in oktober. Want dan wordt de tunnelmoot op z’n plek geschoven tijdens een buitendienststelling van 140 uur. Dat wordt een militaire operatie. Kan ik je te zijner tijd wel meer over vertellen.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!