De ware kunst van graffiti

Dinsdag 25 oktober 2011

Door Redactie

  

Willem-Paul Koenen timmert sinds zijn terugkomst uit Suriname hard aan de weg met zijn graffiti bedrijf Bevlogen Verf. Koenen leefde 2 jaar van zijn leven in Suriname om zich volledig te wijden aan het verspreiden God’s woord. Nadat de zendeling zijn missie er op had zitten en zijn weg terug vond naar het Apeldoornse, pakte hij zijn oude liefde meteen weer op. En met succes.

Hij gaf zijn alreeds bestaande bedrijf Bevlogen Verf een officieel jasje. Hij meldde zich aan bij de Kamer van Koophandel en maakte van graffiti zijn beroep. Graffiti als kunst, niet illegaal en gemaakt uit de hand van een professional.

Inmiddels kan hij aardig wat bedrijven aan zijn portfolio toevoegen en kan hij leven van zijn werk. Zo transformeerde hij de muren van de fietsenstalling van Orpheus in ware kunstwerken en bracht hij voorafgaand aan de WK-finale een ode aan deze finale, die zou gaan tussen de stieren van Spanje en de leeuwen van Nederland. Het meterslange opvallende kunstwerk werd een pronkstuk op NU.nl, waar het dagen te bewonderen viel.

De jonge ondernemer doet een enkele dag in de week zijn administratieve zaken achter het bureau bij het Centrum voor Jong Ondernemers (CvJO). Verder is hij veel op pad en doet hij zijn zaken tussen het spuiten door. Inmiddels krijgt Willem-Paul Koenen verzoeken vanuit het hele land. Naast graffiti geeft hij ook veel workshops aan jong en oud. Van kinderfeestje tot bedrijfsuitje. Graffiti is business. En Willem-Paul Koenen… is een ware Apeldoornse kunstenaar.

Meer werk: www.bevlogenverf.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!