De worsteling: wat ga ik stemmen 19 maart

Woensdag 12 maart 2014

Door StrangeArt

Een worsteling deze lokale verkiezingen, mijn landelijke partij (SP) doet niet mee. Dat van die landelijke SP en er op stemmen is eigenlijk misleiding van u – tot mijn spijt en wroeging – heb ik bij de tweede kamer verkiezingen uit calculatorische redenen – en achteraf gezien impulsief – gekozen voor de PvdA.

Die Samsom kwam mij in het debat toch zo betrouwbaar over. In mijn hoofd gegrift zit een debat tussen de “woekerpolis man” Samsom en Rutte: Samsom tegen Rutte: U wilt bezuinigen op de WAJONG?, de meest kwetsbare groep in de samenleving!!, dat noem ik asociaal!!. En wat zien we: zijn eigen staatssecretaris Klijnsma wil de Wajongers degraderen tot de bijstand. Dankzij andere partijen is deze maatregel iets, maar dan ook iets afgezwakt. Maar dat was ondanks de partij die zegt op te komen voor de zwakken in de samenleving.

Kort en goed zowel lokaal als landelijk kleurt de PvdA bij mij nooit meer rood op het stembiljet. Het CDA?, ach nog nooit op gestemd en ik zie ook nu geen duidelijke reden, terzijde: door de samenwerking met de PVV is deze partij een beetje in mijn achting gedaald. Principes werden ingeruild voor het pluche.

Lokale partijen? Dat is een verloren stem, zie mijn eerdere artikel “Ken de weg in Den Haag”
D66? Die haalt de VVD rechts in, “no way” dus
VVD? Hihi, dan moet ik wel aan een psychose leiden, laat mij in dat geval direct gedwongen opnemen
SGP, GroenLinks, PvdD? Zijn mij ieder op zijn eigen specifieke wijze te sektarisch

Waar hecht ik belang aan bij mijn keuze: Een sociaal beleid wat armoede voorkomt, rijker niet rijker maakt en een samenleving die zorg heeft voor elkaar. Ik kom dan lokaal heel verrassend uit op de CU.
Landelijk zou ik nooit op de CU stemmen, ik ben voorstander van euthanasie en abortus (een speerpunt van deze partij), maar lokaal spelen deze items niet. Koopzondag zou een twijfelpunt kunnen zijn, maar dat is voor mij zo’n ondergeschikt punt, dat een mening hierover nooit keuze bepalend is.

Waarom wel de CU: Bij het landelijke debat over de WAJONG en andere sociale onderwerpen maakten zij het verschil met de PvdA en haalden de scherpe randjes van de voorstellen af. Lokaal volg ik de partij al een tijdje en ik neem mijn petje af wat betreft het sociaal beleid. De sociale maatschappijvisie van de CU komt redelijk overeen met hoe ik een ideale samenleving zie.

Het kan verkeren Roelof: Goh, wie had ooit gedacht dat je op de CU zou stemmen, gij die alleen maar in een kerk komt als ze je vragen voor een pro bono fotoreportage.
Gij die twee maal het 14e gebod heeft geschonden: “Gij zult niet echtbreken”.  Gij die zijn ogen niet kan afhouden van een vrouw met een decolleté als een besteklade en dus het 17e gebod “begeer geen andere vrouw” negeert?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!