DemenTalenten gestart op Radio Kootwijk

Woensdag 20 februari 2013

Door Redactie

Zorggroep Apeldoorn


Staatsbosbeheer en Zorggroep Apeldoorn en omstreken zijn gestart met een maatschappelijk project waarin jonge ouderen met dementie van Zorggroep Apeldoorn e.o. (DemenTalent) als vrijwilligers, aan de slag gaan in de natuur en in en rond de gebouwen van Radio Kootwijk. De officiële start van dit project vond donderdag 14 februari plaats op Radio Kootwijk.

Jonge ouderen met dementie hebben veel baat bij beweging in de natuur en een goede balans tussen rust en uitdaging. Participeren in de samenleving is eveneens een belangrijk doel. Voor deze groep zijn er op dit moment nog weinig projecten beschikbaar. In overleg met Staatsbosbeheer is wel zo’n plek gecreëerd. Daar krijgen zij de beschikking over een eigen verblijfsruimte en gaan aan de slag in de natuur en in en om de gebouwen van het voormalige zendstation. De DemenTalenten worden begeleid vanuit Zorggroep Apeldoorn e.o. en ondersteund door de mensen van Staatsbosbeheer district Veluwe en Radio Kootwijk. Gedeputeerde Annemieke Traag van provincie Gelderland zegt erover: “Het is een bijzonder project waarbij alleen maar winnaars zijn: de natuur, ons erfgoed en de mensen die dankzij dit initiatief een zinvolle tijdsbesteding krijgen.”

Op Radio Kootwijk – in beheer bij Staatsbosbeheer – is ruimte voor dit soort maatschappelijke initiatieven. Staatsbosbeheer werkt aan de herontwikkeling van Radio Kootwijk, één van de parels van ons nationale industriële erfgoed middenin de prachtige natuur van de Veluwe. Uitgangspunt voor de herontwikkeling is een gezonde ‘zelfdragende’ financiële exploitatie. Rekening houdend met de unieke eigenschappen van het terrein: rust, ruimte en stilte. De samenwerking met maatschappelijke partners uit de directe omgeving zoals met Zorggroep Apeldoorn e.o. maakt ook een belangrijk deel uit van deze herontwikkeling. De samenwerking speelt in op ontwikkelingen in de zorg en maatschappij.

Zorggroep Apeldoorn e.o. heeft met DemenTalent voor ogen jonge ouderen met dementie een plek te geven in de maatschappij. Het huidige aanbod van dagbesteding voldeed niet aan de wensen en behoeften van deze doelgroep. DemenTalent gaat daarom op zoek naar de talenten van mensen met dementie en probeert deze talenten in de maatschappij te benutten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!