Den Haag en Apeldoorn bundelen krachten

Maandag 3 juli 2023

Door Redactie

De Haagse Security Delta (HSD) en het Apeldoornse Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze samenwerking werd beklonken op het 10-jarig jubileum van het nationale veiligheidscluster Security Delta in Den Haag op donderdag 29 juni. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van Saskia Bruines, wethouder van Den Haag, en Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn.

Digitale veiligheid

HSD en CVD, beide gespecialiseerd in het onderwijs en onderzoek naar digitale veiligheid, zullen samenwerken op drie gebieden: het aanpakken van arbeidsmarktvraagstukken, innovatie en technologie, en talentontwikkeling op het gebied van digitale veiligheid. Hun gezamenlijke inspanningen omvatten het analyseren van relevante ontwikkelingen, het uitvoeren van onderwijsprogramma’s, het dienen als kenniscentrum voor verschillende overheden en het organiseren van evenementen om de digitale weerbaarheid van bedrijven en overheden te verbeteren.

Kennis en vaardigheden

Ton Heerts benadrukte de snelheid van de digitale ontwikkelingen en het groeiende belang van digitale veiligheid: “Om digitale criminaliteit voor te blijven zijn continu nieuwe kennis en vaardigheden nodig. De digitale ontwikkeling gaat razend snel.”

Digitaal weerbaarder

Saskia Bruines, wethouder van Den Haag, uitte haar blijdschap over de samenwerking: “Ik ben blij dat de twee steden gaan samenwerken om Nederland digitaal weerbaarder te maken.” Ze benadrukte dat Den Haag als ‘internationale stad van Vrede en Recht’ een cruciale rol speelt in de Europese cyberveiligheid en dat brede samenwerking en kennisdeling essentieel zijn om deze uitdaging aan te gaan.

Volgens Heerts is praktijkgericht leren van vitaal belang bij het aanpakken van digitale criminaliteit. Hij benadrukte dat de samenwerking tussen HSD en CVD een goed voorbeeld is van publiek-private samenwerking en een vooraanstaande positie heeft op het gebied van digitale veiligheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!