Deze activiteiten kan je dit weekend in Apeldoorn doen

Maandag 10 januari 2022

Door Tim Uilen

Archief | het Aardhuis

Het ziet er niet naar uit dat de overheid de huidige coronamaatregelen gaat versoepelen. Vandaag mochten leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs weer naar school. Daarentegen blijven mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten nog steeds online lessen geven. Voor horeca, musea, sportscholen en niet-essentiële winkels gaat helaas niks veranderen. Toch zijn er dit weekend een aantal dingen die je kan doen, ondanks de huidige lockdown.

Riddles on the road

Een activiteit voor het hele gezin en dat vanuit je eigen auto. Het is namelijk een autopuzzeltocht waarbij je over allerlei wegen in Apeldoorn rijdt en een route van 75 kilometer aflegt. Onderweg moet je verschillende vragen beantwoorden en vervolgens de raadsels oplossen. Je mag tijdens de tocht je eigen tempo bepalen en dus onderweg ook pauzeren. Wel moet je ervoor zorgen dat je binnen 5 uur na je starttijd alles weer inlevert, inclusief je antwoorden op de vragen. De start- en eindlocatie is Buitenhuis Groepsuitjes aan de Veenhuizerweg 138. Jezelf opgeven kan tot vrijdag 14 januari, de tocht zelf vindt op zondag 16 januari plaats. De kosten voor de autotour zijn 30 euro per auto met 2 deelnemers, voor extra deelnemers en inzittenden betaal je nog 7,50 euro per persoon.

Wintereditie Blotevoetenpad

Misschien moet je de naam niet letterlijk nemen, zeker gezien de temperaturen, want het pad mag ook op schoenen en laarzen gelopen worden. Als je echt op je blote voeten wil lopen, dan is dat aan jou. De route is een buitenuitje voor het gezin, waarbij je op pad gaat met een zoekkaart en zo kennismaakt met de ‘bewoners’ van Buitenpost. Het doel van de route is natuureducatie en dan gericht op kinderen vanaf 4 jaar. Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 januari is het pad van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Andere activiteiten

Er zijn nog meer dingen te doen dit weekend. Denk bijvoorbeeld aan De Gouden Jaren van Apeldoorn, een nieuwe interactieve audiotour die je meeneemt door een stukje Apeldoornse geschiedenis. Om een extra kijkje terug te nemen naar het verleden zijn er augmented reality-foto’s toegevoegd. Deze foto’s worden in de app over de werkelijkheid heen gelegd, op deze manier kan je dus zien hoe een gedeelte van de binnenstad er vroeger uitzag.

Er zijn ook verschillende looproutes, bijvoorbeeld het Koninklijk ommetje door Apeldoorn. Je loopt langs een aantal highlights, waaronder een eeuwenoude wasvijver, wat vermoedelijk het oudste huis van Apeldoorn is en de olifantsschuur. Door het Aardhuispark of Kroondomein Het Loo lopen is nog een optie. Je kan zelfs op afspraak meelopen met een natuurgids en na afloop even langs bij Eet & Drink Lokaal N°15. Er zijn nog meer wandelroutes die je aankomend weekend kan lopen, je vindt hier een overzicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!