Dit zijn de optredens in het Bluescafé

Donderdag 25 augustus 2022

Door Redactie

Wat kun je het komende weeken 26-28 augustus verwachten op het podium van het Bluescafe?

Vrijdag 26 augustus DUKE & THE ROYAL CLAN

Ron ‘Duke’ Gershwin, de man waar je op kan vertrouwen voor het leveren van up-tempo Blues in een mix van power Rock, gezongen met passie in een door Whisky gevormde stem. Ron Gershwin is “Geboren in Blues, gevormd door Rock!”. Zijn vocalen komen volledig tot zijn recht in de door hem gevormde band Duke & The Royal Clan.

Deze nieuwe band heeft een unieke stijl die soms doet lijken op Humble Pie, dan weer op Black Country Communion, maar ook op Leslie West en Chris Duarte. De band heeft een ijzersterke bezetting met de uit Frankrijk afkomstige  studio gitarist Jean Louis Fournier, Hammond tovenaar PJ Kleevens en de solide strakke rhythm sectie bestaande uit Mark van Riel op Bass en Pat de Wolf op Drums.

Aanvang 22.00 uur. Vrij toegang.

Zaterdag 27 augustus JOY KILD THE DUKE

Sinds 2019 maakt Joy Killed the Duke furore op de Nederlandse podia met een mix van grunge, punk, en een frontvrouw wiens stem binnenkomt als een stoomwals. De singles van de debuut-EP kregen airplay op onder andere 3FM & Penguin Radio en de afsluiter van de EP “Fucked in this World’’ werd genoemd in de BNP jaarlijst van Never Mind the Hype.  Verder was er internationale aandacht van blogs zoals EarNutrition en AAAMusic. Gedurende 2022 en 2023 is de band van plan om uit te groeien tot een vaste kracht binnen het Nederlandse popcircuit.

“Ik ben fan! 3FM is fan!” – Sophie Hijlkema, 3FM-dj , “Goede muziek uit Nederland, waar je een flinke bak energie van krijgt” – Jasper Leijdens, KINK-dj en muzieksamensteller

Aanvang 22.00 uur. Vrij toegang.

Zondag 28 augustus MARBLE TONES

De MarbleTones zijn dé fifties swing bluesband die je gezien moet hebben. Zanger-bassist Anne-Maarten van Heuvelen, mondharmonica virtuoos Ben Bouman, buizenversterkerdokter en gitarist Arie-Jan Folkerts zetten samen een spetterende blues show neer.  Op drums speelt dit keer special guest Joost Witte mee.

De band werd opgericht in 2000 en ze speelden de afgelopen twee decennia met veel succes in binnen- en buitenland van Finland en Engeland tot aan San Francisco. Ze maakten drie albums en speelden in Nederland op de meeste blues podia. In 2018 gooiden ze hoge ogen bij de Dutch Blues Award. Pak je kans en ga kijken hoe ze eigen nummers en klassiekers uit de 50’s swingend neerzetten. www.marbletones.com

Aanvang 16.00 uur. Vrij toegang.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!