Diverse kunstenaars exposeren in Teresiakerk Apeldoorn

Woensdag 19 juli 2023

Door Redactie

In de weekenden van 22/23 en 29/30 juli zullen negen getalenteerde kunstenaars hun werken tentoonstellen in de Teresiakerk aan de Haagwinde 91. Deze bijzondere expositie is mogelijk gemaakt door Stichting Ateliers Apeldoorn, die al geruime tijd gebruikmaakt van deze leegstaande kerk. De tentoonstelling is op beide weekenddagen gastvrij geopend van 13:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis.

Unieke stijlen

De negen kunstenaars die hun werk zullen presenteren, zijn Jan Bouwkamp, Anneke Eggermont, Vincent Geels, Cor Lap, Pieter Manintveld, Marlies Musch, Stephan Peters, Milena Tlustá en Gera Zoet. Elk van hen hanteert verschillende thema’s en werkt op geheel eigen wijze.

Een scala aan technieken

Cor Lap staat bekend om zijn realistische portretten, terwijl Pieter Manintveld landschappen schildert. Jan Bouwkamp creëert op zijn beurt eigenzinnige en humoristische beesten. Milena Tlustá schetst dagelijks in de omgeving van Apeldoorn en vertaalt deze schetsen naar schilderijen met bloemen en onkruid als terugkerend thema.

Zowel Vincent Geels als Anneke Eggermont maken intuïtieve schilderijen. Anneke beschrijft haar werken als creaties die voortvloeien uit haar verbeelding en een glimlach op het gezicht van de toeschouwer willen toveren. In het figuratieve werk van Gera Zoet spelen vrouwen vaak de hoofdrol. Marlies Musch daarentegen werkt in een driedimensionale vorm en maakt kleurrijke papieren huisjes. Tot slot gebruikt Stephan Peters uiteenlopende technieken in zijn schilderijen.

Kunstzinnige make-over

Deze zomer zal kunstenaar Stephan Peters ook te bewonderen zijn tijdens zijn werkzaamheden langs de oever van Kanaal Zuid, ter hoogte van De Maten. In opdracht van de gemeente Apeldoorn zal hij geleidelijk aan de kademuur van de voormalige Kalkbranderij Salomons beschilderen. Hiermee zal de muur het verhaal van deze historische locatie vertellen, als onderdeel van “Het grote verhaal van Apeldoorn”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!