Doneer uw Douwe Egberts punten aan de Voedselbank

Maandag 12 december 2022

Door Redactie

Ook dit jaar zamelt Lions Club Apeldoorn Douwe-Egberts-punten in voor de landelijke actie voor de Voedselbank Apeldoorn. De gedoneerde DE-punten wisselt de Voedselbank in bij Douwe Egberts voor pakken koffie. In 2020 leverde dit een recordaantal van 6700 pakken koffie op.

Een klein, maar waardevol gebaar

Door de inflatie, hoge huurprijzen en stijgende gasprijzen doen steeds meer mensen een beroep op de Voedselbank. Voedselbank Apeldoorn ondersteunt wekelijks driehonderd huishoudens met een voedselpakket. Hoewel koffie geen primaire levensbehoefte is, missen deze huishoudens hun dagelijkse kopje koffie wel. Met deze actie kan de voedselbank koffie toevoegen aan het pakket voor de gezinnen.

Doneer ook oud en vreemd geld

De koffie spaarpuntenactie wordt dit jaar gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in derdewereldlanden een patiënt met staar worden geopereerd.

Ook doneren?

Tot en met 31 december kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen op ruim 15 locaties (o.a. supermarkten) in Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo. Deze locaties vindt u op de website van de Lionsclub. De punten zijn ook in te leven bij de Lionsclub Apeldoorn, Bosweg 59, en bij de Voedselbank Apeldoorn, Kanaal Noord 147.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!