Door 2 Lenzen: Apeldoornse kunstenaar Rep Ringel

Dinsdag 5 september 2023

Door Redactie

In de serie ‘Door 2 Lenzen’ wordt de Apeldoornse stadsfotograaf Imca Schoots tijdens haar gloednieuwe portretreeks gevolgd door RTV Apeldoorn. In de portretreeks zoekt Imca Apeldoorners op die meer bekendheid buiten de stad, dan binnen de stad vergaren. Op deze manier worden deze mensen voorgesteld aan de Apeldoornse inwoners en krijgen we een uniek inkijkje in de werkwijze van de fotograaf.

Muziek tot kunst

Vandaag staat Imca, met haar camera in de aanslag, op de stoep bij de Apeldoornse kunstenaar Rep Ringel. Na vele avonturen, heeft Rep zich nu gestort op het vertalen van muziek tot een kunstwerk. In gesprek met presentatrice Adèle Reiss beschrijft de kunstenaar onder andere hoe hij te werk gaat, zijn voorkeuren in kunst en zijn muzieksmaak: “Vrolijke muziek maakt mij chagrijnig.”

Droom waarmaken

In de reportage vertelt Rep over zijn weg richting zijn droombaan: “Toen ik een bedrijf had, riep ik heel hard ‘als ik failliet ga, begin ik met schilderen’. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. “Een van mijn vrienden hoorde dit een tijdje aan, totdat hij tegen mij zei: ‘waarom wacht je tot je failliet gaat? Hier heb je een canvas en hier heb je verf, ga nou gewoon aan de gang’, aldus Rep. Vervolgens stortte de kunstenaar zich een jaar volledig op het schilderen. Hij maakte twintig werken en lijstte deze in: “Mijn vrienden en familie waren meteen enthousiast.” 

Nu te bekijken

Tegenwoordig gaat het werk van Rep langs veel meer ogen dan alleen die van zijn naasten. Ben jij benieuwd naar zijn verhaal, of het werk van Imca? De eerste aflevering van ‘Door 2 Lenzen’ is nu te bekijken op het YouTube-kanaal van RTV Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!