Doorbreek het kantoorritme

Donderdag 27 augustus 2015

Door Redactie

Het is bekend dat te lang in een zelfde houding achter een computer zitten niet goed is voor de gezondheid. Maar hoe breng je hier tijdens de kantoordag verandering in? Regus, dé aanbieder van flexibele werkplekken, adviseert een gezonde werkhouding en beweging op kantoor.

Een gezonde, ergonomische werkhouding voorkomt niet alleen klachten maar komt ook de productiviteit ten goede. Enkele tips voor de juiste werkhouding:

 • Stel je stoel in de juiste stand zodat je onderrug ondersteund wordt en je voeten plat op de grond staan.
 • Stel het bureau op de juiste hoogte zodat je ellebogen een hoek van 90 graden maken.
 • Zorg dat je beeldscherm op ooghoogte staat. Desnoods leg je er een paar boeken onder.
 • Zit niet op het puntje van je stoel maar gebruik het hele zitvlak.
 • Vervang de bureaustoel door een zitbal, dit werkt zelfcorrigerend aan een goede houding doordat je de balans moet zoeken.
 • Vervang je zit bureau door een zit-sta bureau om een actieve werkhouding te stimuleren en zittend en staand werken af te wisselen

Meer bewegen op de werkplek
De hele dag in eenzelfde houding zitten is niet goed. Het is aan te raden om regelmatig even op te staan en te gaan lopen. Om dit te stimuleren geeft Regus de volgende tips:

 • Haal zelf je koffie en thee (in plaats van deze door een collega te laten halen).
 • Zet geen kan water op je bureau maar een glas, als je glas leeg is ben je gedwongen om op te staan om nieuw water te halen.
 • Neem de trap in plaats van de lift.
 • Loop eens naar een collega toe voor overleg in plaats van te bellen of te mailen.
 • Doe oefeningen om te spieren los te maken, zoals de beroemde appels-pluk oefening.
 • Organiseer een tafelvoetbal of tafeltennis competitie, dit is niet alleen beter voor het bewegen maar ook voor contact met collega’s

Voorzieningen bij Regus
Jessika van Veen, algemeen directeur bij Regus: ‘’Door de toename van het flexwerken komt de verantwoordelijkheid van een ergonomische werkplek en de aandacht voor voldoende beweging bij zowel bedrijven als bij de business professional zelf te liggen. Wij denken hierin met onze klanten mee. Zo zijn alle bureaus en stoelen van zeer goede kwaliteit en uiteraard verstelbaar. We bieden meerdere vormen van werkplekoplossingen die passen bij de arbeidsduur, de aard van het werk van onze klanten maar ook hun werkplek voorkeuren. Onze centers geven daarnaast op verschillende wijze de gelegenheid tot ontspanning en beweging hetzij via een gym, ontspanningsruimtes of stoelmassage diensten zoals bijvoorbeeld verzorgd door Hans van den Berg van Dari Gunung .’’

http://press.regus.com/netherlands/doorbreek-het-kantoorritme/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!