Natte start van drakenboot 2013

Zaterdag 29 juni 2013

Door Redactie

Zo, de kop is er weer af. Met het inkleuren van de ogen van de draak opende het college van B&W gisteravond het Grolsch Drakenbootfestival. Traditioneel begint het festival met een concert. Dit keer van Nederlands oudste rockband Golden Earring. In het voorprogramma stond het nieuwe Nederlands talent Nielson.

Fotograaf Peter Vroon en ik waren er al op tijd. Op uitnodiging van een van de hoofdsponsors, One Solution, konden we vast wat sfeer proeven. Het festivalterrein is nog leeg maar in de sponsortenten is het al een en al leven. De vrijdagavond van het festival is voor een flink aantal ondernemers een mooi moment om hun relaties uit te nodigen en voorafgaand aan het concert even bij te praten of wat zaakjes te regelen. Ook dat is het Drakenbootfestival en de bijdragen van deze ondernemers zijn een belangrijke poot onder de financiering van het festival.

Als Nielson begint is het terrein al goed gevuld. De beste singer songwriter van Nederland heeft inmiddels een grote schare fans en staat deze zomer op veel grote festivals. Zijn deuntjes gaan er vooral bij het jonge deel van het publiek in als koek en gelukkig houden de dreigende wolken hun water nog even vast. Totdat na een korte ombouwpauze de heren van de Golden Earring het podium beklimmen. Met de eerste tonen komen ook de eerste druppels uit de hemel en met regenen zou het de rest avond niet meer ophouden.

Het publiek, de jonkies hebben intussen plaatsgemaakt voor hun ouders, boeide de regen niet en de heren van de Earring hadden er zelfs na meer dan 40 jaar nog steeds zin in. Het werd een echte ‘best of the Earring’ avond en zo hoort dat op zo’n festival. Veel publiek trotseerde de regen en bleef tot de laatste noot van nummers als Radar Love en She flies on strange wings genieten. Na afloop van het Earring concert lukte het dj Rep Ringel zelfs om grote groepen mensen in de regen aan het dansen te krijgen. Tot op de draad doorweekt verlieten zij rond 00.00 uur het terrein. Het weer belooft het weekend gelukkig iets beter te worden maar als de vrijdag de voorbode was voor de rest van de dagen, dan wordt het weer een leuk en druk bezocht feestweekend. Vanavond in ieder geval ook zeer de moeite waard, een andere topband, de Memphis Maniacs. Niets te doen in Apeldoorn zegt u, Kom dit weekend naar het kanaal en u weet wel beter. Veel plezier!

Voor een impressie van de drakenbootraces op zaterdag en zondag klik je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!