Drakenbootfestival 2010 belooft een groot spektakel te worden!

Maandag 21 juni 2010

Door Martijn van Duivenboden

Vrijdagavond barst het jaarlijkse Drakenbootfestival weer los aan de kanaaloevers in Apeldoorn. Het festival gaat van start met een groot openingsconcert met VanVelzen, de deense popband Alphabeat en Caro Emerald. Op zaterdag en zondag vinden de spannende drakenbootraces plaats. Maarliefst 132 teams gaan volgens een eeuwenoude chinese traditie de strijd op het water aan in echte chinese drakenboten. Daarnaast is er van alles te zien en te doen: o.a. straattheater, bands, een braderie en een Kinderdorp met o.a. een grote circustent waar Circus Fantasia elke middag 4 mooie voorstelling geeft.
Openingsconcert
Het belooft een sfeervol en indrukwekkend Openingsconcert te worden, van een formaat dat nog niet eerder in Apeldoorn heeft plaatsgevonden. Er verrijst een enorm podium, waarop 3 topbands een prachtige show gaan geven. Ook is dit jaar de ‘grote parasol’ weer terug op het Drakenbootfestival met een doorsnee van maar liefst 30 meter boven een grote centrale bar. Fijn bij eventuele regen, maar de parasol geeft ook prettige beschutting bij felle zon!
Caro Emerald breekt alle hitrecords met haar nummers, ze wint prijs na prijs en staat aan de vooravond van haar internationale doorbraak. Haar muziek is sfeervol en toegankelijk, vol ballroom jazz en aanstekelijke mambo’s, die klinken alsof ze in 1951 zijn opgenomen in Hollywood’s befaamde scoring studio’s. VanVelzen heeft zijn sporen onder andere verdiend bij de Crazy Piano’s en als improvisator bij De Wereld Draait Door. Zijn energieke live-performance is uniek. De Deense popband Alphabeat heeft de afgelopen jaren veel grote top-40 hits gehad in Nederland. Hun stijl omschrijft zich het beste als retro jaren ’80 pop. Alledrie grote namen, die een uniek concert gaan neerzetten! In de pauzes draait DJ Chiel en de presentatie van het concert is in handen van Silvester Zwanenveld, bekend van het cabaretduo Arie & Silvester.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het Openingsconcert. Kaarten aan de deur € 25,00 en in de voorverkoop € 19,50 via Plato Apeldoorn en Gigant, of online via gigant.nl

Zaterdag

Zaterdag strijden vanaf 11.30 uur de apeldoornse bedrijven in de spannende drakenbootrace. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel!

Naast de spannende race is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er prachtige steltenacts, een gezellige braderie, een Kinderdorp en diverse restaurants en cateraars zorgen het hele weekend voor heerlijke hapjes en maaltijden. DJ Chiel zorgt voor muziek op het hoofdterrein, rond 18.00 uur start volgens velen de beste en leukste feestband van Nederland: de Boston Tea Party, met als klap op de vuurpijl een gastoptreden van Lois Lane! Ook de Foppers ontbreken natuurlijk niet in het programma, dat tot ongeveer 23.00 uur duurt.

Zondag

Zondag is het de beurt aan de apeldoornse buurten. Om 12.00 uur wordt het startsein gegeven voor de drakenboot buurtenrace. Daarnaast zijn er ook zondag prachtige steltenacts, een gezellige braderie, een Kinderdorp en diverse restaurants en cateraars die voor heerlijke hapjes en maaltijden zorgen. Op het hoofdterrein wordt ’s middags een gezellige sfeer neergezet door DJ Feike en de band “Wicked Jazz Sounds”, een elf-koppige soul/funk/hiphop/jazz/dance-band. De Wicked Jazz Sounds band is ontstaan uit de steeds populairder wordende Wicked Jazz Sounds clubavonden in de Amsterdamse Sugar Factory.

Kinderdorp

In het nieuwe Kinderdorp op het veld naast Restaurant De Brugwachter zijn zaterdag en zondag allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Er komt onder andere een grote circustent waar Circus Fantasia elke middag 4 mooie voorstelling geeft, er is een poppentheater en een clownshow, er zijn springkussens en kinderen kunnen geschminkt worden.

Kijk voor het volledige programma op drakenbootfestival.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!