Drakenbootfestival voegt een nieuwe race toe

Maandag 3 april 2023

Door Redactie

Ook dit jaar organiseert Apeldoorn het iconische Drakenbootfestival. Het concept is duidelijk: racen op het water en een knallend festival. Toch is er dit jaar een belangrijk detail veranderd. Er worden dit jaar niet één, niet twee, maar drie Remeha Drakenbootraces gevaren.

Scholieren race

Naast de bedrijvenrace en de wedstrijd tussen buurten en verenigingen, betreden dit jaar honderden scholieren van het voortgezet onderwijs het water. Op vrijdag 16 juni, voordat het festival überhaupt begonnen is, nemen tien teams het tegen elkaar op in de Drakenboot Schoolrace. De schoolrace wordt georganiseerd door het Drakenbootfestival, Sportservice Apeldoorn en een onderdeel van Accres

Het festival

Het festival is sinds 2005 verbonden aan Apeldoorn, het begon als een eendaags evenement met één bedrijvenrace. Vandaag de dag is het festival uitgegroeid tot een van de grootste feesten van Apeldoorn, met jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers en meer dan 100 drakenboot teams per weekend. 

Het Drakenbootfestival wordt gehouden op het weekend van 16 tot 18 juni. Meer informatie en tickets kun je vinden op de website van het evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!