Drie nieuwe exposities te zien in ACEC

Woensdag 1 november 2023

Door Tristan Zandstra

Er komen drie nieuwe exposities gelijktijdig naar het ACEC gebouw. De exposities verschillen van fotografie tot typografie en lettertypes. Jasper van der Graaf, bestuurder van ACEC vertelt enthousiast. ”De drie exposities zijn gemaakt door en voor kunstenaars, waarin zij hun beste zelf laten zien.”

Gegeven Ruimte

Jan Theun van Rees is maar liefst 5 jaar bezig geweest met zijn  project. Het project ‘Gegeven Ruimte’ ontstond toen Jan zijn archief met foto’s van lege ruimtes onder ogen kreeg. Hij stelde zich de vraag: “Wat zou er gebeuren als ik die ruimtes ter beschikking stel aan kunstenaars?” Deze intrigerende gedachte vormde de kern van zijn creatieve reis. Hij gaf 14 kunstenaars de vrijheid om aan de slag te gaan.

26 X 26 TypeDesign

Met 26 letters is André Toet aan de slag gegaan, als ontwerper is hij gaan kijken naar de leesbaarheid en uitdrukkingsvorm van letters. “Ik onderzoek wat er binnen dat keurslijf van die 26 letters nog te ontdekken is aan vorm en betekenis.” De expositie is gericht op typografie en lettertypes.

Tomber

In deze expositie, in ACEC Ondergronds, laat Louis Reith zijn sombere grafische wereld zien. Op grote prints die daar zullen hangen en staan zijn zwart-witbeelden van oude sculpturen te zien, gemaakt door verschillend materiaal.

Meer informatie

De exposities zijn van 4 november tot 7 januari te zien. Meer informatie kan je vinden op de website van ACEC.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!